Skip to main content
Map

Het Schaduwkabinet

  • 01/03/2022

Johan Deroy is gedelegeerd bestuurder van Essec. Deze internationale speler in communicatietechnologie, gevestigd in Paal-Beringen, biedt bedrijven oplossingen op maat van communicatie en connectiviteit. Wat zijn volgens Johan belangrijke aandachtspunten bij de verhuis van een bedrijfsvestiging?

“Communicatie en connectiviteit moeten ‘meereizen’ met de gebruiker.”

Bij de verhuis van een bedrijf moet je als bedrijfsleider rekening houden met heel wat logistieke en praktische aspecten. Een goede aanpak hiervan is immers een belangrijk instrument om bestaande medewerkers aan boord te houden en tegelijk nieuw talent aan te trekken.

Zo moet een nieuwe vestiging voldoen aan toekomstige nieuwe standaarden inzake klimaat en duurzaamheid. Ook een goede bereikbaarheid – ook voor fietsers en gebruikers van het openbaar vervoer – is cruciaal. Investeer in een bruisende en innovatieve omgeving, met veilige en cloudgebaseerde communicatie- en connectiviteitstools die ‘meereizen’ met de gebruikers, zowel bij thuis- als kantoorwerk.

Daarnaast ga je als ondernemer best ook na of de publieke hardware-infrastructuur in jouw nieuwe bedrijfsomgeving voldoende sterk is. Denk bijvoorbeeld aan performante dataconnectiesystemen of laadpunten voor elektrische wagens.

De impact van corona op het concept van bedrijventerreinen is niet te onderschatten. Vandaag willen medewerkers een gezonde mix van individueel thuiswerk en samenwerken op kantoor. Zorg dus voor een kantoorruimte die voldoende inspirerend is. In de praktijk betekent dit focus op creativiteit, makkelijk te reserveren, te gebruiken en bereikbare kantoorruimte, modulair aanpasbaar op basis van het aantal medewerkers en voldoende uitgerust om projecttechnisch aan de slag te gaan.

Naar de toekomst zullen bedrijventerreinen, productieomgevingen en kantoorruimtes trouwens (moeten) inspelen op het grotere belang van een gezonde werk-privébalans. Lees: met voorzieningen als werk, sport, horeca en kinderopvang die dicht bij elkaar gelegen zijn en bereikbaar zijn zonder files. Bedrijventerreinen zullen ook gesegmenteerder worden, met werkomgevingen die samengevoegd of gescheiden worden op basis van onder meer thuiswerk.
 

Johan Deroy

Contactpersoon

Laura Michielsen

Coördinator marketing & communicatie

Artikel uit publicatie