Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Het naslagwerk van het innovatieforum, editie 2022

Het naslagwerk van het innovatieforum, editie 2022

  • 05/10/2022

Een lerend netwerk waarin gelijkgezinde ondernemers en managers samenkomen om zich te laten inspireren door innovatieve ideeën, door experten maar vooral door elkaar. Je kan het innovatieforum bekijken als een goede springplank voor het creëren van je eigen innovatie ecosysteem met andere organisaties. De deelnemers van editie 2022 stapten er allemaal met een open geest in en konden zich zo maximaal inspireren.

De kracht van het innovatieforum zit in de diversiteit van de deelnemers. Innovatie leeft op alle niveaus en in alle departementen. Ben jij de volgende deelnemer voor editie 2023? 
 

Bekijk de opstartdatum

De meerwaarde van het innovatieforum door de bril van vier deelnemers

Stefan Vandemaele, beMatrix

“Mijn recente deelname aan het Voka innovatieforum gaf me een bredere kijk op innovatie in al zijn facetten. Het aftoetsen van nieuwe ideeën of processen, change management binnen een organisatie en uiteindelijk ook het vermarkten. De voorgestelde cases van de verschillende deelnemers en bijbehorende discussies waren ook heel herkenbaar.”

BeMatrix Stefan Vandemaele

Els De Deken, CEO van THINK with people

"Deelnemen aan het innovatieforum zorgde ervoor dat ik op geregelde tijdstippen stilstond bij de vraagstukken die zich stellen binnen mijn onderneming, het was een engagement aan mezelf. Ik leerde nieuwe mensen kennen die dezelfde drive hebben voor innovatie. De gesprekken met de deelnemers bevestigden mijn inzichten rond innovatieprocessen bij kmo’s en motiveerden me om in de toekomst nog enthousiaster te bouwen aan THINK with people.” 

Els de deken CEO THINK with people

Bjorn Vuylsteker, Co-Founder & CPO van WeGroup 

"Via het Innovatieforum van Voka heb ik naast een interessant netwerk, vooral een alternatieve kijk op probleemstellingen verworven door het diverse aanbod aan sectoren binnen de groep. Een leerrijke ervaring vol kruisbestuiving, voor gelijk uit welke sector je zelf afkomstig bent."

Bjorn Vuylsteker, Co-Founder & CPO, WeGroup 

Pieter-Jan Vanfleteren, Innovatiemanager bij Zonnehoeve Productie

"De verschillende invalshoeken en benaderingen van innovatietopics zorgde voor een verfrissende blik over lopende en toekomstige innovatieprojecten binnen de eigen onderneming."

Pieter-Jan Vanfleteren, Innovatiemanager bij Zonnehoeve Productie

Is het innovatieforum iets voor jou? 

Op het innovatieforum brengen we mensen samen die strategische beslissingen rond innovatie nemen voor hun onderneming. Het wordt in de eerste plaats een ervaringsuitwisseling tussen gelijkgestemden, maar we zullen ook experten uitnodigen rond specifieke thema’s.
Bovendien krijg je elke sessie een 3-tal getuigenissen te horen van de andere deelnemers. Dit betekent dus ook dat je zelf eenmaal een case of getuigenis naar voren brengt. Je krijgt feedback en advies op jouw maat, zodat je jouw project optimaal kan uitrollen. Tegelijk leer je van de situaties van andere innovators.

Naar het innovatieforum programma

Contactpersoon

Helena Vancampenhout

Arbeidsmarkt - Innovatie

Film Fest Gent 2023