Skip to main content
  • Nieuws
  • Heraanleg Provincialeweg (N17) Sint-Amands uitgesteld naar 2019

Heraanleg Provincialeweg (N17) Sint-Amands uitgesteld naar 2019

  • 08/11/2017

De heraanleg van de Provincialeweg (N17) in Sint-Amands zal met een jaar uitgesteld worden. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) neemt deze beslissing om de verkeershinder in de regio te beperken. In 2018 worden er immers ook werken uitgevoerd op de N41 die geldt als omleidingsweg tijdens de heraanleg van de N17. De voorbereidende werken gaan wel door zoals gepland en starten vanaf maandag 13 november. Tijdens het rooien van de bomen is de Provincialeweg gedurende twee weken volledig afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. 

De eigenlijke heraanleg van de Provincialeweg in Sint-Amands was oorspronkelijk voorzien in het voorjaar van 2018. De komende maanden zal AWV echter ook aan het werk zijn op de N41 tussen Sint-Niklaas en Dendermonde. Tijdens de werken aan de N17 loopt er een omleiding langs de N41. Bij het afstemmen van de detailplanning bleek dat de hinder veel te groot zou zijn indien beide werven tegelijk uitgevoerd zouden worden. Daarom is beslist de eigenlijke werken voor de heraanleg van de N17 uit te stellen tot het voorjaar van 2019.
 

Vanaf maandag voorbereidende werken

Ter voorbereiding van de heraanleg van de N17 moeten de bomen langs de weg gerooid worden en moeten de nutsmaatschappijen aan de slag voor het verplaatsen en vernieuwen van nutsleidingen. Het rooien van de bomen start op maandag 13 november en zal twee weken in beslag nemen. Er wordt gestart met het rooien vanaf de rotonde De Haan om vervolgens op te schuiven richting het kruispunt Lippelodorp/Oppuurseweg.
 
Uit veiligheidsoverwegingen wordt de Provincialeweg gedurende deze periode volledig afgesloten. Voor voetgangers blijft de werf toegankelijk, maar fietsers, auto’s en vrachtwagens worden omgeleid:

  • Plaatselijk verkeer richting Dendermonde wordt omgeleid via de Oppuurseweg, Lippeloseweg, Voortstraat, Oppuursdorp, Wilgenweg, Pandgatheide, Keten, Dorekensstraat en Fok.
  • Plaatselijk verkeer richting Willebroek rijdt om via Fok, Dorekensstraat, Keten, Pandgatheide, Nijven, Lippeloseweg en Oppuurseweg.
  • Doorgaand en zwaar verkeer (>3,5 ton) tussen Dendermonde en de A12 in Willebroek moet omrijden via de N16, de E17 en de N41.
  • Fietsers rijden om via de Heibosstraat, de Damstraat, de Vekenstraat, Driehuizen en Breutheide. Deze omleiding geldt in beide richtingen.

Omleidingskaarten zijn beschikbaar op de website van het agentschap: www.wegenenverkeer.be/sint-amands.
 
Eens de bomen gerooid zijn, starten de nutsmaatschappijen met het verplaatsen en vernieuwen van nutsleidingen. Deze werken starten vanaf 26 november en duren tot eind februari 2018. Er wordt gewerkt in het fietspad en in de berm maar om veilig te kunnen werken zal één rijstrook van de rijweg ingenomen worden. Door middel van tijdelijke lichten kan het verkeer beurtelings de werfzone kunnen passeren. De omleiding voor doorgaand en zwaar verkeer en de omleiding voor fietsers blijven gelden.

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

De nieuwe Kia EV6 nu bij Kia Vermant
Ontdek onze vacatures!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx