Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Helft bedrijven houdt rekening met tweede ‘lockdown’

Helft bedrijven houdt rekening met tweede ‘lockdown’

  • 13/05/2020

Precies de helft van de bedrijven in Antwerpen-Waasland houdt rekening met een heropflakkering van de corona-pandemie, en dus ook met nieuwe lockdownmaatregelen deze zomer of dit najaar. Dat blijkt uit een nieuwe bevraging van Voka.

‘Ondanks de versoepeling van de noodmaatregelen, leeft er duidelijk nog heel wat bezorgdheid bij onze ondernemers. Maar in de huidige omstandigheden, kan je beter een realistische inschatting maken. Dan ben je op alles voorbereid’, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Zowat 60 procent zegt begrip te hebben voor de maatregelen die de overheid de voorbij weken heeft genomen om de epidemie in te dijken.  De Antwerps-Wase bedrijven zitten hier min of meer op dezelfde lijn als de rest van Vlaanderen.

Maar op een aantal andere vlakken zien we wel verschil met de andere regio’s. Zo heeft meer dan de helft van de bedrijven in de ruime regio rond Antwerpen er vertrouwen in dat ze een tweede lockdown van dezelfde orde zouden aankunnen. Dat percentage ligt beduidend hoger dan in de rest van Vlaanderen. Luc Luwel: ‘Dat is hoopgevend. Wellicht speelt hier opnieuw de aanwezigheid van de sterke industrieel-maritieme cluster die voor een belangrijk deel toch is kunnen verder draaien. Dat heeft ervoor gezorgd dat onze hele waardenketting iets beter beschermd is. Maar we moeten toch voorzichtig zijn. Ook in onze regio, die sterk exportgericht is,  zien we dat de marktvraag traag aantrekt. Laat ons dus nog een paar weken afwachten alvorens harde conclusies te trekken.’

Grafiek

Grafiek2

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan