Skip to main content
  • Nieuws
  • Heist bedrijf zet mobiele koortsscanners in tegen Corona

Heist bedrijf zet mobiele koortsscanners in tegen Corona

  • 13/05/2020

Nu er steeds meer gesproken wordt over de mogelijke exit strategie, biedt Delta Technics NV uit Heist-op-den-Berg een oplossing om snel en efficiënt mensen te screenen op een verhoogde lichaamstemperatuur. Tim Beullens, zaakvoerder van Delta Technics, ziet verschillende toepassingsgebieden. Denk hierbij aan zorg, stations en (lucht)havens, bedrijfsgebouwen, vrije tijd,… 

“Met Delta Technics en dochter Delta Care zijn we al jaren actief in het integreren van optische sensoren in zowel de industrie als de zorgsector. Door de luwte die de Corona-crisis veroorzaakte, hebben we de tijd genomen om op basis van een thermische sensor een beter alternatief uit te werken om lichaamstemperatuur te meten bij bezoekers en medewerkers”

Delta Technics biedt een oplossing in twee varianten: een vaste geïntegreerde scanner en een mobiele variant, die snel en flexibel kan worden ingezet op verschillende locaties. Zo kunnen ze de scanners volledig afstemmen op de omgeving waar ze moeten werken. De mobiele scanners zijn uniek. Dergelijke opstelling is enkel mogelijk door de gebruikte sensoren die toch grondig verschillen van de meeste Chinese thermische beveiligingscamera’s die ook vaak worden aangeboden.  

Europese sensoren als antwoord op de Chinese tsunami aan thermische camera’s

Voor de scanners doet Delta Technics beroep op gekalibreerde sensoren van Duitse fabrikant Mobotix, die op zijn beurt samenwerkt met wereldleider FLIR. Deze sensoren hebben het dubbel van de resolutie van de meeste vergelijkbare Chinese thermische camera’s. “Dit biedt het voordeel dat we een juiste meting kunnen uitvoeren vanop een grotere afstand, zonder nood aan een zogenaamde zwarte straler als referentie. Andere camera’s meten enkel correct tot een afstand van amper één meter, waar wij ruim twee meter afstand kunnen houden. Dit biedt meer mogelijkheden qua opstelling en integratie, zeker omdat we ook geen referentiestraler nodig hebben. Daarom zijn ze ook uitermate geschikt om in mobiele verplaatsbare opstellingen te gebruiken, wat handig is om bijvoorbeeld in grotere stations en luchthavens meerdere gates of perrons te screenen met één toestel.”

“Met onze oplossing kan je een stroom mensen doorlopend controleren. Ideaal om een vlotte doorstroom te behouden en dus minder frustraties bij mensen die moeten aanschuiven. Dit is ook veel veiliger voor de medewerkers die de sociale afstand kunnen bewaren bij controles. Wij zorgen niet enkel voor een technische oplossing, maar wij kijken ook mee hoe we deze optimaal kunnen integreren in de bestaande processen en zorgen voor de nodige opleiding en ondersteuning. Op deze manier willen wij onze klanten ontzorgen en ze een bruikbare totaaloplossing aanbieden”. 

delta technics
 

Advertentie Vermant - mei