Skip to main content
  • Nieuws
  • Heidi Lemmens (CTSL): "Contact met andere ondernemers biedt een grote meerwaarde"

Heidi Lemmens (CTSL): "Contact met andere ondernemers biedt een grote meerwaarde"

  • 16/06/2020

Heidi Lemmens is bestuurder van garage en verhuurbedrijf CTSL uit Genk. Vorig jaar nam ze deel aan de OndernemersUniversiteit, een traject voor eigenaars-ondernemers dat je de kans geeft om persoonlijke inzichten te verruimen. Heidi nam deel aan de cluster Financiën.

Heidi Lemmens, bestuurder van garage en verhuurbedrijf CTSL uit Genk
"We hebben er goede hoop op dat we eind dit jaar zullen kunnen verhuizen naar onze nieuwbouw, waardoor we kunnen uitbreiden en extra focussen op service."


Wat is CTSL? Wat doen jullie?

In onze garage voeren wij onderhoud, reparaties, keuringen, depannages enz. uit voor trucks en trailers. Daarnaast verhuren we ook trucks en trailers en verkopen we ‘jong tweedehands’. Op vraag van de klant gaan we op zoek naar het gepaste voertuig. We zijn heel servicegericht, bieden een totaalpakket en denken graag mee met onze klanten over mogelijke oplossingen.

Wat zijn momenteel de grootste uitdagingen?

Het is geen geheim dat de coronacrisis op onze bedrijfsvoering weegt en onzekerheid meebrengt. We moeten niet alleen heel waakzaam zijn over de veiligheidsrichtlijnen op de werkvloer, we moeten er ook op toezien dat onze klanten die naleven. Zodra onze nieuwe infrastructuur, na de geplande verhuizing, het toelaat, zullen we nog meer dan normaal inzetten op onze zichtbaarheid bij kleinere klanten, zodat zij precies weten waarin wij hen kunnen ondersteunen.

"Het is geen geheim dat de coronacrisis op onze bedrijfsvoering weegt en onzekerheid meebrengt."

Vanwaar de beslissing om deel te nemen aan de Ondernemers-Universiteit?

We voelden aan dat we wat ondersteuning konden gebruiken en kwamen snel tot de conclusie dat het wijs was om aan te sluiten bij Voka. Vorig jaar nam mijn man deel aan de OndernemingsUniversiteit rond het thema ‘digitalisering’. Dit jaar hebben we afgewogen welk aspect meer aandacht kon gebruiken en we kwamen uit bij het financiële luik, wat ik voor mijn rekening neem.

“Ook het contact met andere ondernemers heeft een grote meerwaarde.”

Wat heb je opgestoken van de OndernemersUniversiteit?

Je krijgt veel inzicht in wat je al goed doet, maar zeker ook in wat de werkpunten zijn. Dat laatste is zeer belangrijk. Je kunt immers pas iets leren als je dat inziet. De lesgevers gaan rechtstreeks in op de behoeften van de personen in de opleiding. Ze zijn per mail bereikbaar voor alle vragen en er worden heel wat bruikbare tools aangereikt.

Waarom zou je andere eigenaars-ondernemers de OndernemersUniversiteit aanraden?

Niet alleen de bijscholing maar ook het contact met andere ondernemers heeft een grote meerwaarde. Je leert van elkaars ervaringen, er wordt veel informatie uitgewisseld en je krijgt een band met elkaar. Iedereen van de OndernemersUniversiteit staat klaar om te helpen. Ze leren je bedrijf en je persoon beter kennen, en spelen in op de vragen die er zijn of die gaandeweg ontstaan.

Hoe kijken jullie naar de toekomst?

We hebben er goede hoop op dat we eind dit jaar zullen kunnen verhuizen naar onze nieuwbouw, waardoor we kunnen uitbreiden en extra focussen op service. Ook zijn we bezig met digitalisering en willen we tot een totaaloplossing komen als garage. De crisis veroorzaakt wel wat onzekerheid. De klanten nemen een meer afwachtende houding aan en ik hoop dat de crisissituatie niet tot betalingsproblemen zal leiden. Ik denk dat dit een bekommernis is die veel bedrijfsleiders momenteel delen.

Contactpersoon

Ellen Olislagers

Directeur eigenaars-ondernemers

Artikel uit publicatie