Skip to main content
  • Nieuws
  • Hegge en Globachem openen hun deuren om stageplaatsen in te vullen

Hegge en Globachem openen hun deuren om stageplaatsen in te vullen

  • 21/06/2019

Het HR-begeleidingstraject ‘Welt’ van Voka – KvK Limburg  bezocht  de Limburgse bedrijven Hegge en Globachem  met als doel de stageplaatsen binnen deze ondernemingen in te vullen. “Vorig jaar werden door de deelnemers samen zo’n 151 stageplaatsen ingevuld. We geloven sterk dat initiatieven als deze cruciaal zijn om de werkloosheidsgraad terug te dringen én onze vacatures in te vullen,” aldus Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

welt bezoekt hegge globachem
Welt ging op bezoek bij Hegge en bij Globachem.

De krapte op de arbeidsmarkt wordt steeds meer prangend. Met begin dit jaar zo’n 4.800 openstaande vacatures tegenover 25.800 werklozen is de mismatch tussen vraag en aanbod duidelijk. Voka – KvK Limburg pleit al langer voor structurele hervormingen op de arbeidsmarkt, maar draagt zelf ook haar steentje bij door middel van het Welt-traject. “De afstand voor sommige werklozen tot de arbeidsmarkt is zeer groot, maar het zijn net die handen die onze bedrijven nodig hebben,” zegt Leten. “Het is daarom dat we zoals vandaag werkzoekenden, arbeidsbemiddelaars én bedrijven samenbrengen  om de kloof te dichten.” 

Anneline Snijers, HR Manager van Hegge (metaalbewerking) in Hamont-Achel is tevreden met het initiatief. “Door samen te werken met arbeidsbemiddelaars en ons bedrijf vandaag aan de meer dan 30 aanwezigen te kunnen tonen, bereiken we rechtstreeks mensen die op zoek zijn naar een job.” Ook voor Els Paesmans, bestuurder van Globachem (gewasbescherming voor land- en tuinbouw) is de meerwaarde duidelijk: “Deze mensen kunnen via een stage de voeling met het werkleven terugvinden en op termijn onze vacatures op een duurzame manier invullen”

De deelnemers aan het Welt-traject krijgen in ruil voor het aanbieden van deze stageplaatsen intensieve begeleiding om hun HR-beleid te verbeteren in de vorm van infosessies, coaching en een concreet actieplan. “Een win-winsituatie,” besluit Leten. “Je kan vacatures namelijk ook opvullen met vormen van werkplekleren zoals IBO, opleidingsstages en beroepsverkennende stages.”

Meer info over ons HR-begeleidingstraject Welt vindt u hier.

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen