Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Hannes Anaf (Vooruit) maakt polsbandjes bij Orakel

Hannes Anaf (Vooruit) maakt polsbandjes bij Orakel

  • 09/09/2021

Orakel in Retie werd hard geraakt door Corona. Ze maken onder meer jetons en polsbandjes voor de muziekindustrie, de festivalsector en tientallen kermissen. Allemaal sectoren die meer dan een jaar hebben platgelegen. Toch staat het bedrijf er weer, heeft ook Hannes Anaf – Vlaams parlementslid van Vooruit – kunnen vaststellen. “De veerkracht van Orakel is inspirerend.”

Met 117 ingeschreven politici bereiken de Voka Zomerstages dit jaar een record. Eén van die politici is Hannes Anaf van Vooruit. Hij staat volop in de schijnwerpers als voorzitter van de PFOS-onderzoekscommissie. “Ik keek hier naar uit. De agenda staat vol, maar hier wil je tijd voor vrijmaken. Je leert altijd bij van zo’n bedrijfsbezoek.”

Orakel en b-token zijn een begrip in de festival- en muziekwereld. Hun ‘groene’ kijk op de productie - van een tot voor kort door plastic gedomineerde industrie – is ook bekend. “De laatste nieuwe ‘folie’ zijn jetons gemaakt van kauwgom”, zegt Dirk Spooren. “Maar we hebben er ook met gerecycleerde visnetten en aardappelschillen gemaakt.”

80 miljoen

De hele winkel gaat open voor ‘stagiair’ Hannes Anaf. Denk daarbij aan drankjetons- en bonnetjes, badges, startnummers voor sportwedstrijden, signalisatieborden, drankbekers en lanyards (sleutelkoorden). Intussen is Orakel (en b-token) wereldleider in jetons. Elk jaar rollen er zo’n 80 miljoen van de band.

Anaf is getuige van de veerkracht van het hele team bij Orakel. “Knap om te zien hoe ze de coronaperiode hebben gebruikt om zich verder te blijven ontwikkelen. Zowel het personeel heeft zich in die periode kunnen bijscholen. En het bedrijf is volop blijven nadenken hoe ze kon blijven groeien. Hun creativiteit en drive werkt inspirerend. Deze Vokastage is meer dan geslaagd.”

 

Meer lezen over de Voka Zomerstages 2021? Klik hier voor een overzicht.