Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Hannelore Goeman (Vooruit) leert lassen bij Bilfinger

Hannelore Goeman (Vooruit) leert lassen bij Bilfinger

  • 13/09/2021

Vlaams parlementslid Hannelore Goeman maakt van onderwijs en opleiding haar specialiteit in het parlement. Bij Bilfinger was ze op de juiste plaats om te ervaren hoe een bedrijf een sterke rol kan spelen in de voortdurende bijscholing van zijn medewerkers.

Hannelore Goeman werd ontvangen door Thierry Burki, Jens De Wael en Peter Vleeschouwer. Na een korte introductie, kreeg zij de mogelijkheid zelf één en ander te ervaren in het opleidingsatelier: moeren losdraaien, lassen. Een leerling die bij Bilfinger een opleiding volgt in het kader van duaal leren kwam vertellen hoe zijn dag eruit ziet.

“Ik heb hier meer geleerd op een halve dag dan op een half jaar nota’s lezen. Ik ben blij dat ik terug met beide voeten in het werkveld kan staan. Voeling met de praktijk is enorm belangrijk”, vertelt Hannelore Goeman. Het meest verwonderd was de stagiaire door de hololens. De hololens geeft de medewerker een digitaal verrijkt beeld wanneer hij precisiewerk moet uitvoeren.

Een verrassend cijfer: het loonverschil binnen Europa voor een hoogopgeleide lasser is x10 (van 2,5 euro tot 25 euro per uur). Bilfinger leidt zelf lassers op. Een tijdrovende en dure aangelegenheid. Maar wel noodzakelijk om personeel te blijven vinden. Bilfinger heeft jaarlijks 100 vacatures.

Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - salesforce
AW_Digitalisering
Proximus
imu - vzw - recupel
imu - vzw - Recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan