Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Hannelore Candries zet haar Mechelse engelenstem in voor ondernemers

Hannelore Candries zet haar Mechelse engelenstem in voor ondernemers

  • 22/02/2023

29 jaar, fiere Mechelaar en gepassioneerde zangeres met een enthousiasme voor de ondernemerswereld. In een notendop typeren deze woorden Hannelore Candries, de nieuwe relatiebeheerder bij Voka Mechelen-Kempen. We kennen Hannelore van haar engelenstem die ze heeft geërfd van haar nonkel Louis Neefs. Vandaag zitten we samen met Hannelore en ontdekken wat haar drijft in het leven en binnen de ondernemerswereld.  

29 jaar, fiere Mechelaar en gepassioneerde zangeres met een enthousiasme voor de ondernemerswereld. In een notendop typeren deze woorden Hannelore Candries, de nieuwe relatiebeheerder bij Voka Mechelen-Kempen. We kennen Hannelore van haar engelenstem die ze heeft geërfd van haar nonkel Louis Neefs. Vandaag zitten we samen met Hannelore en ontdekken wat haar drijft in het leven en binnen de ondernemerswereld.  

"Hey Hannelore! Voor de lezers die niet van Mechelen zijn, zou je jezelf even kort kunnen voorstellen?"

"Ja, met plezier! Ik ben Hannelore en ik ben geboren en getogen in het mooie Mechelen en ik heb een grote passie voor muziek. In het middelbaar kon je me terugvinden in de klas Grieks-Latijn. Na mijn studies in Mechelen, ben ik naar Leuven getrokken waar ik mijn master in Geschiedenis behaalde, mijn tweede passie. Ik voelde dat ik nog niet helemaal klaar was met studeren dus ben ik nog naar Antwerpen gegaan voor mijn master in Cultuurmanagement."  

"Na mijn studies, trok ik het bedrijfsleven in. Ik heb twee jaren als Marketingcoördinator in de tandheelkundesector gewerkt. Vervolgens maakte ik de switch naar HR-dienstverlening. Door de mooie ervaringen die ik in het verleden opdeed, merkte ik dat de ondernemerswereld me aantrok. Dat komt zonder twijfel ook voor een deel door mijn ouders die beiden zelfstandigen zijn. Ik kwam de vacature van Relatiebeheerder bij Voka Mechelen-Kempen tegen en was meteen verkocht!"  

"Naast mijn job ben ik ook zelfstandige in bijberoep als zangeres. Ik treed regelmatig, samen met mijn moeder, op in cultuurcentra in Vlaanderen waar we Nederlandstalige kleinkunst brengen. Ik heb intussen al op het podium gestaan met Natalia, Ingeborg, Lucas Van Den Eynde, ... . Dat zijn ervaren rotten in het vak, een eer om het podium mee te mogen delen."  

"Je kan me vaak in Mechelen zien rondwandelen want ik hou van sociale activiteiten. En samen met mijn Mechels lief, Laurens, zoek ik momenteel een huisje in de stad."  

"Muziek is duidelijk een heel belangrijk onderdeel van je leven. Wat drijft je nog?"

"Ik hou van sociaal contact, tijd doorbrengen met mijn familie en de mensen die ik graag zie. Netwerken en contacten leggen, zit in mijn bloed en daar krijg ik enorm veel energie van. Bij Voka Mechelen-Kempen zit ik daarom perfect! Als relatiebeheerder haal ik enorm veel voldoening uit mijn job." 

"En zoals je al hebt gezegd: muziek. Dat is zo'n belangrijk onderdeel van mijn leven, iets dat altijd al aanwezig is geweest. De optredens, de nieuwe contacten leggen en op maat werken, dat maakt het spannend en heel leuk!"  

"Word je vaak herkend in Mechelen?"

"(Lacht) Dat gebeurt wel eens maar valt op zich wel mee hoor. Via mijn ouders en mijn muziek, heb ik al heel veel mensen in Mechelen en omstreken leren kennen. Het Laatste Nieuws heeft me onlangs voor de rubriek 'MIJN STAD' gevraagd naar mijn persoonlijke visie over Mechelen."  

"Het is uiteraard heel fijn dat ze me daarvoor vragen, maar eigenlijk ben ik best bescheiden en heb ik niet de behoefte om in de belangstelling te staan. Daar helpt op een podium staan natuurlijk niet bij (lacht), maar dat doe ik echt omdat ik heel graag zing. De meeste mensen kennen mijn nonkel Louis Neefs en dat zorgt vaak voor een herkenningspunt. Het doet wel iets met onze familie dat mijn nonkel na zoveel jaren nog gekend is in Vlaanderen dankzij zijn muziek."  

"Hoe bevalt het je binnen Voka Mechelen-Kempen als relatiebeheerder?"

"Ik heb echt mijn plek gevonden binnen Voka Mechelen-Kempen en dat voelt heel fijn! Sinds september 2022 zet ik me in om de relaties met onze ondernemers in Mechelen te versterken en te onderhouden. Deze job mogen uitoefenen is voor mij een hele eer. Ik leer enorm veel ondernemers kennen, zowel de starters, als de groeiende bedrijven, als de gevestigde waarden. Mijn job bestaat er vooral in te luisteren naar de ambities, uitdagingen en noden van organisaties. Om vervolgens samen te kijken hoe wij hen vanuit Voka nog verder kunnen ondersteunen."  

"Ondertussen heb ik alle collega's van Voka Mechelen-Kempen leren kennen en ben ik door ieder van hen warm ontvangen, zowel in het kantoor van Mechelen als het kantoor in Geel. Het is een grote groep van uitbundige mensen met elk een andere achtergrond. En dat maakt de werksfeer enorm fijn. Iedereen is anders en toch vallen we als perfecte puzzelstukjes in elkaar en heerst er een sterke samenhorigheid. Het netwerk dat wij hebben vanuit Voka en de collega's is gigantisch. We zijn elk maar een individu, maar samen hebben we een waanzinnig veel contacten. En dat valt niet te onderschatten, ook voor onze leden."  

Wil je Hannelore beter leren kennen? Aarzel niet om ze een berichtje te sturen via hannelore.candries@voka.be of via +32 (0)478 28 17 46. Ze breidt met plezier haar netwerk samen met je uit!  

MK - ACS - oktober