Skip to main content
  • Nieuws
  • Hanne Kerkhofs (Roosen Borgh): "Regel de papieren voor een mogelijke overname op tijd. Daar kruipt heel veel energie in."

Hanne Kerkhofs (Roosen Borgh): "Regel de papieren voor een mogelijke overname op tijd. Daar kruipt heel veel energie in."

  • 31/03/2021

In 2003 stampten Gina Ackermans en haar man Guy Kerkhofs het compostbedrijf Roosen Borgh uit de grond. Hun dochters groeiden haast op tussen de boomschors en compost. In 2016 stapte Hanne, de middelste van de drie, samen met haar vriend mee in de zaak.

Gina Ackermans en Guy Kerkhofs met hun dochter Hanne Kerkhofs
Gina Ackermans en Guy Kerkhofs met hun dochter Hanne Kerkhofs


Was het logisch dat Hanne mee in het bedrijf stapte?

Gina: “Toch wel. Ons gezinsleven speelde zich grotendeels af in het bedrijf, onze drie dochters voelen zich hier thuis. Hanne heeft dan ook geen moment getwijfeld. De oudste heeft het ook geprobeerd, maar zij wilde toch liever andere oorden verkennen. Wat Guy en ik absoluut begrepen.”

Wat zijn de grootste uitdagingen als je met twee generaties onder één dak werkt?

Hanne: “De discussies lopen soms hoog op. Tegen je familie dúrf je meer zeggen. Moest ik op een ander begonnen zijn, dan zou ik me inhouden, denk ik. Maar zo’n verhitte discussie hoeft niet altijd slecht te zijn. Ik geloof echt dat we tot betere oplossingen komen, en dat is alleen maar goed voor het bedrijf.”
 

"De discussies lopen soms hoog op. Tegen je familie dúrf je meer zeggen."


Is het moeilijk om werk en privé gescheiden te houden?

Hanne: “Ergens wel. Het is makkelijk om aan de keukentafel over het werk te praten, omdat het een deel is van wie we zijn. Maar als de hele familie samentroept, proberen we het onderwerp werk toch zoveel mogelijk te vermijden.”

Hoe belangrijk is communicatie in een familiebedrijf?

Hanne: “Tijdens een van de sessies van FamilieRaad van Voka, die mijn vriend Stijn en ik volgden, werden mijn ouders uitgenodigd om de conflicten tussen jong en oud bloot te leggen. Ieder apart kregen we een spiegel voorgehouden, om te kijken welke problemen ons in de weg stonden en hoe we daar als familie mee konden omgaan. Een goede communicatie heeft ons daarbij geholpen. Vooral mijn vader en Stijn dan. Het zijn twee mannen die het beste met Roosen Borgh voorhebben, maar door een gebrek aan communicatie elk een eigen parcours volgden. Intussen hebben ze geleerd om vergaderingen te beleggen om zo tot een compromis te komen.”
 

"Tijdens een van de sessies van FamilieRaad van Voka kregen we een spiegel voorgehouden om te kijken welke problemen ons in de weg stonden en hoe we daar als familie mee konden omgaan."


Hoe kijken jullie naar de toekomst?

Gina: “Het is stilaan tijd om op de rem te gaan staan. Ik heb mijn hele leven hard gewerkt, maar met twee kleinkinderen en een derde op komst, wil ik nu echt oma kunnen zijn.”

Hanne: “Die vrije tijd hebben ze allebei wel verdiend. Ik hoop op een dag samen met Stijn het bedrijf over te nemen, maar ik wil ze niet zomaar van de troon stoten. Ik wil stap voor stap meer verantwoordelijkheden opnemen terwijl mijn ouders ons – op hun eigen tempo – blijven ondersteunen." 

Welke tip zou jij willen meegeven aan familiebedrijven waar de tweede generatie aan zet komt?

Gina: “Regel de papieren voor een mogelijke overname op tijd. Daar kruipt heel veel energie in. Wij zijn er al twee jaar mee bezig, en het is nog niet rond. En als ik mijn moedergevoel laat spreken: hou werk en privé gescheiden. Dat hebben wij misschien iets te weinig gedaan.”

Hét aanspreekpunt en kenniscentrum voor familiale ondernemingen

Een familiebedrijf runnen vraagt om een specifieke aanpak. Wil je net zoals Roosen Borgh hier professioneel in begeleid worden? Ons Family Business Center helpt je graag verder. 

Meer weten over ons Family Business Center? Klik hier!

Contactpersoon

Ellen Olislagers

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

VZW_IMU_GROUPS
Proximus
Ontdek onze vacatures!
Welt white paper
Gosselin
Plan je bezoek in ons Experience Center!
IMU - Sport Vlaanderen
IMU - Altez 0110

Artikel uit publicatie