Skip to main content
  • Home
  • Nieuws
  • Gratis infosessie over zakendoen in Duitsland
duibel
  • 02/11/2017

Gratis infosessie over zakendoen in Duitsland

De Belgisch-Luxemburgs-Duitse Kamer van Koophandel organiseert op 22 november in het Bluepoint Conference Center in Brussel de ‘German Export Day’. Deze gratis te volgen informatiesessie richt zich tot exportbedrijven die de Duitse markt willen betreden of hun zaken in dit land willen uitbreiden. 

duibel
Het programma omvat vier uiteenzettingen van experten die uitleg geven over juridische en fiscale voorwaarden met betrekking tot distributie, leveringen (onlinehandel), personeel, enzovoort. Na het welkomstwoord om 8.45 u. door directeur-generaal Hans-Wolfgang Busch van de organiserende Belgisch-Luxemburgs-Duitse Kamer van Koophandel wacht de deelnemers volgend programma:

9.00 u.: BTW-regelgeving bij het goederenverkeer met Duitsland: valkuilen (in het Engels), door Thomas Hermie (K law) & Ursula Slapio (KPMG Düsseldorf)

Recente ontwikkelingen inzake depots en ketentransacties: De Duitse belastingdiensten gaan steeds kritischer te werk bij de controle van de intracommunautaire goederenhandel die onder de btw-regelgeving valt. In de uiteenzetting worden de recente ontwikkelingen op rechtsgebied en in de administratie toegelicht en wordt door middel van praktische voorbeelden aangetoond waarvoor ondernemingen aandachtig moeten zijn bij de omgang met de Duitse belastingdiensten.

9.30u: Overzicht van het Duitse distributie- en verbintenissenrecht, door Alexis Hallemans (Nelissen Grade Lawyers)

10.00u: Nieuwe verpakkingswet vanaf 2019 en WEEE-richtlijn in Duitsland (in het Engels), Bertold Hüglin (Landbell AG)/ Michael Gormann (European Recycling Platform)

Op 1 januari 2019 lost de nieuwe verpakkingswet de huidige verpakkingsverordening af. De nieuwe wet heeft duidelijk ook betrekking op Belgische producenten van verpakte goederen, alsook importeurs en onlineverkopers als zij in vele gevallen verantwoordelijk zullen zijn voor de verpakkingsaangifte. De informatiesessie geeft toelichting over de belangrijkste veranderingen voor producenten, distributeurs en exporteurs.

10.45u: Arbeidsrecht en sociale wetgeving bij tewerkstellen van personeel in Duitsland, door Marc Van Audekerke (AHK debelux Keulen)

Aansluitend kunnen de deelnemers netwerken bij een snack.


Voor alle info en inschrijvingen: klik hier.

Contactpersoon

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl