Skip to main content
  • Nieuws
  • Gouverneur leidt Voka-missie naar Chongqing en Shenzhen

Gouverneur leidt Voka-missie naar Chongqing en Shenzhen

  • 28/03/2017

Van 14 tot 21 oktober organiseert Voka - KvK Mechelen een missie naar China, onder leiding van de Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx. Met de focus op e-commerce en innovatie, staan bezoeken aan de regio’s Chongqing en Shenzhen op het programma. Deze missie wordt georganiseerd in samenwerking met POM Antwerpen en Flanders Investment & Trade.


De voorbije jaren heeft de Mechelse Kamer al verschillende handelsreizen naar Azië uitgewerkt. Het programma van deze nieuwe missie, aangevoerd door Cathy Berx, speelt verder in op de aanhoudende sterke groei van de economie in het Verre Oosten, gestoeld op het dertiende vijfjarenplan van de Chinese overheid. Dat mikt tegen 2020 op miljoenen nieuwe jobs in de steden, verbeterde snelwegen en hogesnelheidslijnen, de verdere uitbouw van de Nieuwe Zijderoute, het afbouwen van overtollige productiecapaciteit en innovatiegedreven ontwikkeling. Ook voor Vlaamse bedrijven biedt dit heel wat mogelijkheden.
 

ChongqingMet Chongqing als eerste halte, doet deze zakenreis één van de snelst groeiende Chinese steden op economisch vlak aan. De regio ligt op een knooppunt van een aantal transportwegen en aan de middenloop van de Yangtze, die het binnenland verbindt met de kust.
Op het programma staan bezoeken aan onder meer de terminal van de bestaande treinverbinding Chongqing-Antwerpen en het Euro Brand Center, dat de sterke lokale focus op e-commerce onderstreept.
 

Shenzhen
Vervolgens gaat de reis verder naar Shenzhen, ooit een vissersregio van 200 à 300 000 inwoners maar vandaag vooral gekend als de wereldhoofdstad van de elektronica. De meeste digitale apparaten zijn geassembleerd in bedrijven in de Pearl River Delta.
Shenzhen is daarom ‘the place to be’ voor ondernemers die interesse hebben in open innovatie, denktanks, technologische facilitators, producenten van prototypes en hardware.
Ook wie wil bijleren over nieuwe businessmodellen, investeringsfondsen, crowdfundingplatformen en risicokapitaal is er aan het juiste adres.

Het volledige programma bekijken of meteen inschrijven, kan via DEZE WEBSITE.

Inschrijven is mogelijk tot 10 juni.

Alle info: petra.van.bouwelen@voka of 0476-909 909.

Advertentie Vermant - mei