Skip to main content
  • Nieuws
  • Gespecialiseerde containers van ANG uit Oudenaarde ontsmetten steden

Gespecialiseerde containers van ANG uit Oudenaarde ontsmetten steden

  • 21/04/2020

ANG uit Oudenaarde produceert afvalcontainers, opslagcontainers en op maat gemaakte containers. In de laatste categorie ontwikkelde het bedrijf in 2017 samen met het Kortrijkse ingenieursbureau Savic Engineering een container voor gebruik op een sproeiwagen, bijvoorbeeld voor het besproeien van gewassen. Nu produceert het bedrijf deze containers om straten en gebouwen te ontsmetten in zwaar getroffen gebieden.

"De vragen komen vooral uit regio's met zeer dichtbevolkte steden", licht Guillaume Vander Stichele toe. "Deze maatregelen worden nu al genomen in onder andere Roemenië en Spanje. Nu werken we een bestelling van 6 containers af en we verwachten nog meer vragen. Of het systeem ook in ons land zou worden ingezet, weten we niet."

De containers worden geproduceerd in de eigen productievestiging van ANG in Polen, vlakbij Krakau. Aan deze spoedbestellingen werd voorrang gegeven in de productie, op zo'n vier weken tijd staan ze in Oudenaarde. De eerste containers staan nu op het punt om van Oudenaarde naar Kortrijk te vertrekken, waar Savic Engineering het sproeisysteem monteert.

Surf naar hun website

Tekst Marijke Van Gysegem
 

Advertentie Festival van Vlaanderen