Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Gerolf Annemans (Vlaams Belang) op Vokastage bij Total

Gerolf Annemans (Vlaams Belang) op Vokastage bij Total

  • 02/09/2020

Op 2 september liep Europees Parlementslid Gerolf Annemans stage bij Total-Arteco Schoten. Hij ontdekte hoe koelvloeistoffen worden gemaakt en bezocht de site. Ook kreeg een diploma overhandigd door onze projectcoördinator industrie, Kathleen Rabau. Lees zijn verslag hier.

"Mijn Voka-stagedag bij Total-Arteco in Schoten ving aan met een parkeerprobleem. Ik had ergens een icoon niet goed geïnterpreteerd, waardoor iemand kwam aangelopen met het vriendelijk verzoek dat ik de auto moest omdraaien. Ik moest de auto met de achterkant tegen het hek plaatsen zodat ik bij alarm zonder problemen snel zou kunnen wegrijden. Het was meteen duidelijk: veiligheid eerst in deze vestiging."

"Olivier Dufaux die de vestiging als Plant Manager leidt, had voor deze stagedag geen enkele moeite gespaard. Het werd een uitgebreide diepe duik in alle aspecten van productie, verwerking, verpakking, vervoer, research en zelfs de eigen werkplaats. Dufaux is goed bekend bij al zijn werknemers, een bereikbare vriendelijke man die een totale controle heeft, what’s in a word..."

"De Total-groep had ook vanuit Brussel Tom Claerhout (Public Affairs) afgevaardigd, die uitgebreid inzicht kwam geven over de plaats van de Schotense vestiging binnen de internationale groep die een grote speler is en wil blijven, onder meer inzake energie."

"In de marge van zijn presentatie hadden we een grondige bespreking over de beslissing van de Europese Unie om relatief snel koolstofvrij te worden en vooral de internationale context waarin die beslissing zal moeten worden uitgevoerd. Erg interessant allemaal. Mijn uitdrukkelijke dank aan al de mensen die zich voor mij hebben ingezet voor deze dag. Ik ben overweldigd door hun positieve en open benadering van dit initiatief en de eer die mij daar te beurt is gevallen."

Gerolf Annemans

Contactpersoon

AW_Digitalisering
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - recupel
imu - vzw - headoffice
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan