Skip to main content
  • Nieuws
  • Gentse start-up Bizzcontrol haalt 1 miljoen op om accountancy sexy te maken

Gentse start-up Bizzcontrol haalt 1 miljoen op om accountancy sexy te maken

  • 08/09/2021

De Gentse start-up Bizzcontrol heeft 1 miljoen euro opgehaald. Het bedrijf maakt software die accountants in staat stelt de complexe boekhoudcijfers begrijpbaar en visueel voor te stellen in ondernemerstaal.

Lode Cools, Nicholas De Nil en Wim Hoornaert, de oprichters van het Gentse fintechbedrijf Bizzcontrol. © Jaime Korbee
Lode Cools, Nicholas De Nil en Wim Hoornaert, de oprichters van het Gentse fintechbedrijf Bizzcontrol. © Jaime Korbee

 

Iedereen kent het beeld van ondernemers die met een schoendoos vol bonnetjes toekomen bij hun accountant. Gelukkig hebben de laatste tien jaar heel wat softwareontwikkelaars de digitale transformatie in boekhoudland opgestart. Een groot deel van de boekhoudkundige processen verloopt vandaag digitaal, zodat de schoendozen stilaan opgeborgen kunnen worden. Deze evolutie zorgt voor een verschuiving van het pure boekhouden naar extra diensten gericht op adviesverlening. Bizzcontrol maakt gebruik van de rijke boekhouddata, en brengt met behulp van business intelligence technologie de verborgen inzichten aan de oppervlakte. Zo kunnen accountants hun adviesverlening op een gestructureerde en begrijpbare manier organiseren. 

“Ondernemers zijn de laatste jaren veeleisender geworden, en dat geldt ook voor de eisen die ze stellen aan hun accountant”, zegt CEO en medeoprichter Nicholas De Nil. “Accountants die hun klanten nog adviseren op basis van een standaard resultatenrekening of balans, halen niet alle waarde uit de data waarover ze beschikken. Door gebruik te maken van business intelligence, breng je deze data tot leven waardoor de boekhouding zowel voor de ondernemer als voor de accountant interessanter én aantrekkelijker wordt.”

Bizzcontrol bestaat iets meer dan een jaar en nu al draaien meer dan duizend kmo’s op hun platform. Met het opgehaalde geld zal het bestaande team uitgebreid worden om de toekomstige groei te ondersteunen. De investeerders zijn PMV, Belfius en privé-investeerders Hans Kluwer (PwC, Intersentia, Winbooks), Donaat De Vos (McKinsey, Multi-Fish), Werner Van Hooghten (AC|S, Thomas More) en Jean-Luc Deleersnyder (Sibelco, Vlerick).

Ben je ook aan het groeien met jouw bedrijf en zoek je een klankbord?

Neem een kijkje bij Accelero, ons exclusief groeitraject voor snelgroeiende bedrijven.

Artikel uit publicatie