Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Gentse Dorst.app & orderBilly worden één

Gentse Dorst.app & orderBilly worden één

  • 06/12/2022

Je drankje bestellen op café via een QR-code is sinds covid the way to go. Zowel horecazaken als de consumenten zien er de voordelen van in. Wat eerst leek op een tijdelijke oplossing, is nu uitgegroeid tot een vaste waarde. Het ideale moment voor de twee grootste aanbieders, Dorst.app en orderBilly, om de krachten te bundelen. 

foto
Maxim Sergeant en David Maertens

 

Bestelsystemen via een QR-code raakten al voor covid tot in de lokale zomerbars. Maar sinds de coronacrisis zien we meer en meer de omschakeling van een papieren bestelkaart naar een digitale versie. Maxim Sergeant, oprichter van Bakkersonline en Dorst.app, heeft een duidelijke visie: de Belgische markt consolideren. “Dergelijke systemen kennen zowel economische als operationele voordelen voor de horecazaken. Doordat mensen sneller kunnen bestellen, zullen er ook meer drankjes worden besteld. Daarnaast kan de ober zich bezighouden met wat echt belangrijk is: contacten leggen met de klanten, in plaats van de bestelling in te tikken.”

Deze fusie zorgt ervoor dat we aan dubbele snelheid onze technologie verder kunnen ontwikkelen”

foto

De fusie tussen de twee SaaS-bedrijven is voor beide partijen een logische keuze. “Met Dorst.app en orderBilly waren we rechtstreekse concurrenten van elkaar. We visten letterlijk in dezelfde vijver”, zegt Maxim. “Voor ons was het de juiste stap gezien onze marktpositie. Dorst.app was marktleider en orderBilly zat ons op de hielen. Door samen te smelten, hebben we de markt kunnen consolideren. We kunnen nu een grotere schaal creëren. Op die manier kunnen we veel sneller groeien.” 

Naast de grote marktmeerwaarde benadrukt Maxim ook de kracht van de samensmelting van twee teams. “De oprichters van orderBilly zijn enorm straffe mannen met een prachtig en getalenteerd team. Met de war for talent waar we middenin zitten, is deze fusie een uitstekende zet. Daarnaast zijn we ook grote fan van de functionaliteit van hun software.”

David Maertens, oprichter en CEO van orderBilly, komt aan het roer te staan. “Voor mij een makkelijke keuze omdat ik heel veel vertrouwen in hem heb. We zien het echt zitten.”

Voka kan je bijstaan in de overdracht of overname van je bedrijf

Misschien is Voka Transitio of Voka Familio iets voor jou? Neem contact met Elisabeth Minnaert