Skip to main content
  • Nieuws
  • Gefeliciteerd: Jan Spooren aangesteld als nieuwe provinciegouverneur Vlaams-Brabant

Gefeliciteerd: Jan Spooren aangesteld als nieuwe provinciegouverneur Vlaams-Brabant

  • 20/07/2020

De Vlaamse regering verdeelde onlangs drie vacante gouverneursposten. Zowel Vlaams-Brabant als Oost-Vlaanderen en Limburg kregen een provinciegouverneur toegewezen. Voor Vlaams-Brabant zal Kamerlid Jan Spooren (N-VA) de titel bekleden. Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant kijkt uit naar een succesvol partnerschap om samen ondernemerschap in de provincie te stimuleren.

De 51-jarige Jan Spooren (N-VA) groeide op in het Limburgse Herk-de-Stad waar ook zijn politieke carrière  als schepen voor ‘Nieuw’ (Lijst van Volksunie en onafhankelijken) aanving. Inmiddels woont hij al meer dan twintig jaar in Tervuren waar hij sinds 2013 het ambt van burgemeester bekleedt. Daarnaast is hij sinds 2014 lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Zelf tekende hij op “heel blij’ te zijn met deze benoeming die hij zelf omschrijft als “een heel belangrijke en boeiende functie”.

Zijn voorganger Lodewijk De Witte (sp.a) nam de afgelopen 25 jaar de taak van provinciegouverneur op zich. Hij vormde een apolitiek verbinding tussen verschillende actor in de provincie. Spooren gaf alvast te kennen dat hij een gelijkaardig pad wil bewandelen. De economie draaiende houden, zeker in deze tijden, is een één van die bepalende factoren. Als organisatie van, voor en door ondernemingen gaat Voka Vlaams-Brabant graag samen met de gouverneur deze uitdaging aan om zo mee te bouwen aan een optimaal kader voor ondernemers in de provincie.
 

Contactpersoon

Peter Van Biesbroeck

Algemeen Directeur

Proximus
ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad