Skip to main content
  • Nieuws
  • Gefeliciteerd Antwerpse Trends Gazellen

Gefeliciteerd Antwerpse Trends Gazellen

  • 07/03/2018

Woensdag 7 maart werden de Trends Gazellen 2018 bekendgemaakt in de studio’s van Studio 100 in Schelle. De Gazellen zijn de snelst groeiende bedrijven van de provincie Antwerpen. Galapagos uit Mechelen is verkozen tot ambassadeur bij de grote bedrijven. Bij de middelgrote bedrijven gaat het ambassadeurschap naar Belcotec uit Geel, terwijl Railtraxx uit Antwerpen de eer krijgt bij de kleine bedrijven. Als partner van de Trends Gazellen feliciteren Voka - Kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland en Mechelen-Kempen deze bedrijven van harte.
 

Al 16 jaar lang selecteert de redactie van Trends in elke provincie 200 Trends Gazellen. Het zijn bedrijven die op vlak van omzet, personeel en toegevoegde waarde sterke cijfers kunnen voorleggen. Om in aanmerking te komen moet een bedrijf ook minstens vijf jaar bestaan en minstens 20 werknemers in dienst hebben (10 in de categorie kleine bedrijven). Daarna wordt ook nog de operationele onafhankelijkheid onder de loep genomen om uiteindelijk in drie categorieën een winnaar uit te roepen. Alle andere krijgen het diploma van genomineerde.

‘Met Railtraxx (Antwerpen), Belcotec (Geel), Galapagos (Mechelen) hebben we ook dit jaar opnieuw drie mooie winnaars’, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. ‘Het zijn sterke bedrijven die ook een modelfunctie hebben voor jongere ondernemingen. En we hopen natuurlijk ook dat de Trends Gazellen van 2018 blijven investeren in innovatie, duurzaamheid en in de toekomst van de regio. Met hun inspanningen zorgen ze immers mee voor een welvarende, sterke provincie.’

Op 21 maart worden de nationale Trends Gazellen bekendgemaakt in Brussel.

Dit zijn de AntwerpseTrends Gazellen 2018:

Galapagos: Galapagos is een Belgisch-Nederlands farmaceutisch researchbedrijf en ontstond in 1999 uit de fusie van Tibotec en Crucell. Met zijn hoofdkwartier in Mechelen heeft het Nederlands-Belgische biotechbedrijf ook vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kroatië. In 2017 realiseerde Galapagos een omzet van 155,9 miljoen euro. Het bedrijf telt meer dan 600 werknemers. Alleen al vorig jaar kwam er in Mechelen een honderdtal mensen bij. Het opent ook nieuwe kantoren in Boston, het wereldwijde mekka van de biotech, en in het Zwitserse Bazel.

Belcotec: Is een HVAC-bedrijf (heating, ventilation, airco en cooling) dat zijn omzet in vijf jaar zag aandikken van 1 miljoen tot ruim 16 miljoen euro. Vorig jaar nam het bedrijf zijn intrek in een nieuw bedrijfsgebouw in het Innovatiepark in Geel. Het bedrijf startte op in april 2012 met twee bedienden en vier arbeiders. Na een vliegende start het eerste jaar rondden ze de omzetkaap van 1 miljoen euro in 2017 liep de omzet op tot ruim 16 miljoen euro. Sinds de start focust het bedrijf op projecten met een waarde tussen 300.000 en 4 miljoen euro. Het gaat om grote residentiële werven, kantoorgebouwen, zorgcentra enzovoort. Het bedrijf realiseerde al enkele projecten voor Scholen van Morgen.

Railtraxx: Pieter Vanovermeire richtte samen met Ronny Dillen de private spoorwegmaatschappij Railtraxx op in 2009. Het is een 100 procent Belgische private spoorwegmaatschappij, de enige in zijn soort voorlopig. Het bedrijf heeft een vloot van achttien locomotieven (zowel diesel als elektrisch) en licenties die het toegang geven tot het spoorwegnet in België, Nederland en Duitsland. Railtraxx heeft een netwerk uitgebouwd met zo’n 35 lokale antennes in een straal van 300 km rond de Antwerpse haven. Daarnaast ontwikkelde de private spoorwegmaatschappij dagelijkse verbindingen met het Zwitserse Bazel – vanwaar de goederen  verder over de Alpen trekken – en het Oostenrijkse Passau, de poort naar Oost-Europa.

 

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Gosselin
Welt white paper