Skip to main content
  • Nieuws
  • Gabriëls verkoopt minder benzine maar meer stookolie

Gabriëls verkoopt minder benzine maar meer stookolie

  • 24/03/2020

Gabriëls, de onafhankelijke brandstofdistributeur met zetel in Aalst (Hofstade), ervaart uiteenlopende effecten van de coronacrisis. Terwijl de verkoop aan de pomp tot een vierde van het normale volume is teruggevallen, draait de levering van huisbrandolie op volle toeren.

“De daling van olieprijzen en de hamsterreflex bij een aantal mensen, zorgt voor een piek in de orders voor huisbrandolie. Daarnaast blijven wij al onze benzinestations bevoorraden maar het autoverkeer is flink teruggevallen en dus ook de verkoop,” verklaart Ignace Gabriëls. Het bedrijf heeft de helft van de medewerkers thuis gezet en kocht op de valreep nog een aantal bijkomende laptops om thuiswerk mogelijk te maken.

In volle coronastrijd moet Gabriëls ook de juridische en boekhoudkundige afwikkeling van de overname van sectorgenoot Power tot een goed einde brengen. Een moeilijke klus wanneer revisoren, consultants en rechtbankgriffies niet op het normale ritme kunnen werken. 

Gabriëls pleit daarom voor een verlenging van de termijnen om administratieve verplichtingen te vervullen (publicatieplicht o.a.) en voor de verlenging van de geldigheidsduur van officiële documenten zoals bodemattesten. Voka neemt de verzuchtingen mee in het overleg met de overheid.

Door het samengaan van Gabriëls en Power ontstaat een groep met een 100-tal medewerkers en 195 benzinestations. 

Gabriëls

Tekst Jan Van Gyseghem

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat