Skip to main content
  • Nieuws
  • Gaan bedrijven opnieuw nadenken over beperkingen van just in time?

Gaan bedrijven opnieuw nadenken over beperkingen van just in time?

  • 02/04/2020

Universal Express, prominent transportbedrijf met vestiging in Aalst en behorend tot de Zieglergroep,  tracht de continuïteit zoveel als mogelijk te verzekeren. Het bedrijf is gespecialiseerd in vrachten op Zuid-Europa: Italië maar ook Spanje, Frankrijk en Portugal. Volgens directeur Jean-Pierre Caignau is de import uit die landen sinds de crisis met meer dan 75% teruggevallen. Ongeveer 1 op 3 chauffeurs zijn nog aan de slag.

Het bedrijf neemt alle mogelijke maatregelen om veilig te werken: chauffeurs dienen in de cabine van de vrachtwagen te wachten tijdens het lossen en laden van de vracht, magazijnmedewerkers gebruiken steeds dezelfde heftrucks en ander materieel, het laden van de camions gebeurt door 1 i.p.v. 2 medewerkers.

Tegelijk is er een grote vraag uit dezelfde landen van bedrijven die op zoek zijn naar ruimte voor opslag van goederen in België. Jean-Pierre Caignau: “Het is nog vroeg maar ik vermoed dat sommige bedrijven de Just in Time-methodiek van voorraadbeheersing en -levering in het kader van slimme productie, opnieuw gaan bekijken. Ik heb de indruk dat men opnieuw een zekere stock wil aanleggen als buffer om in crisistijd toch snel te kunnen uitleveren.” 

Tekst Jan Van Gyseghem