Skip to main content
  • Nieuws
  • ‘Future proof’ Profacts is nieuwe Voka Ambassadeur 2018

‘Future proof’ Profacts is nieuwe Voka Ambassadeur 2018

  • 22/11/2018

Klingele Chocolade en Renard Drinks laureaten bij Plato en Bryo

Tijdens een bijzonder geanimeerd ‘verkiezingsevenement,’ in een volgelopen Oude Vismijn, hebben 500 Voka-leden en sympathisanten samen met een Voka-vakjury, het marktonderzoekbureau Profacts (De Pinte) tot nieuwe Voka Ambassadeur 2018 verkozen. Tegelijkertijd werden Klingele Chocolade (Evergem) en Renard Drinks (St.-Denijs-Westrem) tot respectievelijk Plato Ambassadeur en Bryo Ambassadeur 2018 uitgeroepen. Jaarthema van de 8ste Ambassadeurverkiezing was ‘future proof’. Profacts volgt ACG Volvo op dat vorig jaar de felbegeerde award in de wacht sleepte.

Voka Ambassadeur 2018
V.l.n.r. : Chris De Hollander (voorz. Voka Oost-Vlaanderen), Jessica Torres Hurtado en Magali Renard (Renard), Stijn de Rammelaere (Profacts), Eline Blanchaert (Klingele Chocolade) en Geert Moerman (ged. best. Voka Oost-Vlaanderen)

 

“De jaarlijkse verkiezing van de Voka Ambassadeurs is een viering van ondernemerschap, een feest voor al wie onderneemt, hard werkt en vooruitgang boekt”, vatte gedelegeerd bestuurder Geert Moerman het opzet samen. “In de media staan bedrijven en ondernemers nog te vaak in een negatief daglicht. Met deze ode willen wij tonen dat er heel veel positiefs gebeurt in onze bedrijven.”

Aan de titel van Voka Ambassadeur is geen geldprijs verbonden maar de laureaat ontvangt een prijzenpakket en mag in februari 2019 wel deelnemen aan de Voka-inspiratiereis naar China. 

De avond werd passend ingeleid door keynote spreker Kamini Aisola, country manager Benelux van Amazon Web  Services. Zij opende haar lezing met een opmerkelijke uitspraak van Amazon-topman Jeff Bezos: “Om te innoveren moet je voldoende lang mis begrepen worden.” AWS ondersteunt ondernemingen in hun migratie naar de 'cloud', helpt hen de voordelen van cloud computing beter te begrijpen om groei ter realiseren en de klanten beter te bedienen. 

“Er is potentieel”

De verkiezingsavond was het sluitstuk van een digitale electorale ronde waarin zowat 6000 mensen uit vele bedrijven een stem hebben uitgebracht. Vanavond toonden de genomineerden zich van hun sterkste kant tijdens een pitchronde en een interview. Finaal trok Profacts, het bedrijf van Stijn De Rammelaere aan het langste eind. Het versloeg de finalisten Aqtor! (orthopedische hulpmiddelen, Oostakker) en Upgrade Estate (innovatieve huisvesting voor studenten, Gent). 

Profacts is een strategisch marktonderzoeksbureau dat klanten helpt om future proof te zijn en te blijven. Onderzoek gebeurt naar groei en innovatie, klantentevredenheid en communicatie met de klant van morgen. Profacts heeft klanten in diverse sectoren zoals telecom, banking, energie, retail en fast moving consumer goods. Het bedrijf begon in 2006 en is vandaag het grootste 100% Vlaamse, onafhankelijke  onderzoeksbureau van het land. Profacts telt 45 medewerkers en draait een omzet van 7,3 mio €.  

Stichter Stijn De Rammelaere toonde zich ontroerd met het behalen van de Voka Ambassadeur-award: “Dit is geen persoonlijke erkenning maar een bedrijfsnominatie. Het belangrijkste zijn de mensen.” Profacts blijft erg ambitieus en wil doorstoten tot het selecte kransje van de vier grootste marktonderzoekbureaus in België. In totaal zijn er zowat 50 spelers op de markt. Stijn De Rammelaere: “Ik ben liever een topteam in een bloedende markt dan een flopteam in een rustige markt. Er is potentieel. Ons team is met gemiddeld 28 jaar erg jong. Wij werken erg snel en degelijk. Wij zijn zelf heel future proof en wij maken onze klanten mee future proof.”

Het lerend netwerk Plato verkoos Klingele Chocolade van Eline Blanchaert als Ambassadeur. Zij haalde het van Verolift en softwarebedrijf Yazzoom. Bij het Voka-platform voor starters, Bryo, toonde Renard Drinks zich net iets overtuigender dan de finalisten Caldr en Solar Enterprise.

Contactpersoon

Geert Moerman

Gedelegeerd bestuurder

De Voka Ambassadeursverkiezing is een feest voor al wie onderneemt, hard werkt en vooruitgang boekt