Skip to main content
  • Nieuws
  • Frauduleuze bestellingen in naam van gerenommeerde bouwfirma

Frauduleuze bestellingen in naam van gerenommeerde bouwfirma

  • 14/07/2017

Voka – Kamer van Koophandel Limburg waarschuwt dat fraudeurs misbruik maken van de naam en bedrijfsgegevens van VINCI CONSTRUCTION. VINCI is een internationale aannemer van infrastructuurwerken, bij het grotere publiek vooral bekend voor het uitbaten van parkeergarages en autostrades. Een groot order van dit bouwbedrijf met een leveringsadres in het buitenland doet dan ook niet dadelijk de wenkbrauwen fronsen. Toch doet men er beter aan deze firma rechtstreeks te contacteren om de bestelling te verifiëren.

email

De fraudeurs gaan namelijk niet over één nacht ijs om de bestelling los te peuteren. Via doorgedreven telefonische contacten en e-mails met de domeinnamen @vinciconstruction-grands-projets.com of @vinci-constructions.com worden bestellingen geplaatst die echter nooit betaald worden. Alles wordt tot in de puntjes verzorgd. De bestelbon vermeldt de correcte maatschappelijke gegevens en gebruikt de officiële hoofding van Vinci Construction Grands Projets. Om nog meer geloofwaardigheid aan de bestelling te geven wordt alles in naam van plaatsvervangend CEO Patrick Kadri ondertekend.

Vinci Construction Grands Projets is op de hoogte van de fraude in hun naam die verschillende landen blijkt te treffen. In een nieuwsitem op hun website waarschuwen zij dan ook voor deze vorm van fraude. Zij hanteren strikte aankoopprocedures en vragen alle pogingen tot fraude aan hen en de lokale autoriteiten te melden.

"Dien klacht in"

Voka – KvK Limburg raadt Limburgse ondernemingen die bestellingen krijgen van Vinci Construction of andere takken van Vinci aan deze eerst bij de hoofdzetel te verifiëren. Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Limburg, vult aan: “We kunnen niet genoeg herhalen dat ondernemers die met fraude geconfronteerd worden, best steevast een klacht bij de FOD Economie (meldpunt.belgie.be), bij ons en bij de politie indienen. Alleen samen kunnen we de fraudeurs het leven zuur maken!”