Skip to main content
  • Nieuws
  • Frank Rombouts (Royal Crown): "Alles begint en eindigt met gelijkgestemde zielen"

Frank Rombouts (Royal Crown): "Alles begint en eindigt met gelijkgestemde zielen"

  • 28/04/2021

De overstap maken van de Nederlandse scheepsbouw naar een Vlaams familiebedrijf? Frank Rombouts deed het gewoon. Als gedelegeerd bestuurder van Royal Crown én Jong Voka-lid is hij momenteel druk bezig om zijn eigen succesverhaal te schrijven!

Frank Rombouts
Frank Rombouts

“Als ik zou zwemmen in het geld, zou ik investeren in een scheepswerf om zelf een superjacht te bouwen. Mijn carrière ging van start bij een Nederlandse scheepsbouwer en ik moet toegeven dat die wereld van boten en jachten me blijft inspireren.”

Eigen koers

Toch stapte Frank uiteindelijk in het familiebedrijf Royal  Crown, een aankoopgroepering in de keuken- en elektrosector. “Die switch gaf een nieuwe wending aan mijn leven, waar ik nog geen moment spijt van heb gehad. Als er één ding is wat ik mezelf misschien verwijt, dan is het dat ideeën die ik zelf heb bedacht nooit het licht hebben gezien. Die werden intussen opgepikt door anderen, en dat is best confronterend.

 

"Dúrf je eigen ding doen en laat je niet van je koers brengen. Het is een cliché, maar o zo waar."

Ritje in de natuur

Zijn eigen koers varen doet hij niet alleen binnen Royal Crown, maar ook in zijn vrije tijd. Zijn dierbaarste bezit is namelijk zijn koersfiets! “Een ritje in de natuur doet wonderen – na of soms zelfs voor een lange dag. De beste ideeën ontstaan op de fiets.”

Naast fietsen is hij ook erg gepassioneerd door kunst. “Als ik naar mijn bescheiden kunstcollectie kijk, geeft me dat zo’n gelukzalig gevoel. Mijn grote voorbeeld is kunstenaar Joan  Miró, voor zijn rol in de transformatie van de hedendaagse kunst. Een ander rolmodel is mijn zoon Charlie, die onverslaanbaar is geworden op de Playstation.”

Jong Voka-vriendschappen

Om Jong Voka niet te vergeten. “Die gelijkgestemde zielen zijn van onschatbare waarde.  Daar begint én eindigt alles mee. Mij heeft het alvast mooie ervaringsuitwisselingen en vriendschappen opgeleverd.”

Terug naar de schoolbanken

Wat de toekomst voor Frank nog in petto heeft? “Met Royal Crown lanceren we in het najaar een volledig nieuw, eigen ontwikkeld softwarepakket: CrownBase Next. Daarnaast komt er een nieuw concept voor de webshop aan en trekken we de kaart van duurzame en gespecialiseerde logistiek. Zelf droom ik ervan om ooit een Master of Business Administration te halen, wie weet!”

Ook lid worden van het strafste netwerk voor jonge ondernemers? Ontdek er alles over 

Contactpersoon

Laurens Kuijpers

Coördinator Jong Voka Limburg

Artikel uit publicatie

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo