Skip to main content
  • Nieuws
  • Fosbury & Sons: inspirerend antwoord op het grijze kantoor

Fosbury & Sons: inspirerend antwoord op het grijze kantoor

  • 08/04/2020

Sinds een paar jaar schieten de co-workingcentra als paddenstoelen uit de grond. Een ware omwenteling in het vastgoed, waarbij het accent verschuift van het aantal vierkante meters naar het gebruik ervan. Als voormalig CEO van de beursgenoteerde projectontwikkelaar IMMOBEL én kersverse co-CEO van de Belgische coworkspeler Fosbury & Sons is Alexander Hodac meer dan geknipt om ons te introduceren in deze nieuwe manier van (samen)werken.

Tekst: Liesbeth Corthals / Foto's: Fosbury & Sons

 

We beginnen bij het begin. In 2016. Bij enkele gelijkgestemde zielen – zijnde Serge Hannecart, Stijn Geeraets en Maarten Van Gool – met één missie: de kantoorwereld voorgoed veranderen. Vandaag is Fosbury & Sons terug te vinden in Antwerpen, Brussel en binnenkort ook in Amsterdam en Valencia. “Met een grijs kantoor een gelijkwaardige werkmentaliteit realiseren, dat is niet meer van deze tijd”, begint Alexander Hodac. “De oplossing? Een inspirerende plek waar werk en vrije tijd in elkaar overlopen, 24/7 open en met fijne extra’s als een bar waar professionals elkaar kunnen ontmoeten.” De eerste locatie in de Antwerpse WATT-toren, goed voor intussen 5600 m² aan hybride kantoorruimtes, heeft een actuele bezettingsgraad van 95%. In november 2018 volgde de opening van de eerste Brusselse vestiging in het CBR-gebouw van architect Constantin Brodzki in Watermaal-Bosvoorde. Vorige zomer was ook Vlaams-Brabant aan de beurt.

fosbury

 

Alfons

Het voormalige pakhuis van 3000 m² langs de Alfons Gossetlaan in Groot-Bijgaarden werd gerenoveerd in de sfeer van een atelier: witte stalen ramen worden gecombineerd met eikenhout voor een lichte en toch warme uitstraling. Het veelvuldige gebruik van glazen wanden zorgen voor een prachtig 360°-uitzicht. “Fosbury & Sons Alfons is gelegen in de industriële zone van Groot-Bijgaarden”, zegt Alexander Hodac. “Uitmuntend qua bereikbaarheid en dus ideaal voor mensen die de stad liefst niet binnenrijden of het verkeer op de ring niet willen trotseren.

Alleen maar pro's

Begin dit jaar maakte Alexander Hodac de overstap van IMMOBEL naar Fosbury & Sons. Als co-CEO zal hij huidig CEO Maarten Van Gool bijstaan bij de expansie en corporate zaken. Van Gool zal zich nog meer focussen op de werknemers en het productaanbod. Doorheen zijn carrière heeft Alexander Hodac ervaren dat er in de vastgoedsector belangrijke veranderingen op til zijn. “We gaan steeds meer naar een deeleconomie, waarbij een klassiek product onder de vorm van een nieuwe dienst wordt aangeboden”,aldus Alexander Hodac. “Een bedrijf kan een kantoor kopen of huren, maar bij ons kunnen ze terecht voor de hele dienstverlening: een inspirerende kantoorruimte die de klok rond toegankelijk is, zeven dagen per week, mét vergaderruimte, relaxzone, restaurant, evenementen die mensen samenbrengen, … en dat voor een maand tot maximaal drie jaar. Dat zorgt zowel voor flexibiliteit als de nodige stabiliteit. Bovendien is coworking voordeliger dan een klassieke werkplek.”

fosbury

Iedereen welkom

fosburyQua gebruikers richt Fosbury & Sons zich op bedrijven uit verschillende sectoren (van 1 tot 100 personen en meer) en ook grotere corporate bedrijven die surfen op de golf van thuisstadwerken en een hub willen neerzetten op één van de Fosbury & Sons-locaties. “Het gros van onze klanten zijn uiteraard nog steeds kleinere bedrijven, start-ups en  freelancers, al zien we dat ook alsmaar meer grotere bedrijven op zoek gaan naar flexibele oplossingen, die bovendien aanslaan bij jonge talenten die ze willen aanwerven.

Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: samenwerken met andere mensen binnen of buiten de organisatie op een plek waar je elke dag met plezier naartoe komt”, gaat Alexander Hodac verder. “Het hoogste doel is altijd meer levenskwaliteit. Bedrijven realiseren zich steeds meer dat ze alleen moeten doen waar ze goed in zijn en kantooroplossingen beter uitbesteden aan experts zoals ons. Wij verleggen de focus van vastgoed naar mensen. We willen een werkomgeving zo aangenaam mogelijk maken, maar altijd in dialoog met het bedrijf. We luisteren naar hoe ze werken en dat is voor elk bedrijf anders. Wat wel algemeen geldt en ondertussen wetenschappelijk is vastgesteld: een aangename werkomgeving heeft een positieve invloed op zowel de productiviteit als de creativiteit van medewerkers.”

Fosbury & Sons koopt zelf geen gebouwen, maar huurt ze en richt ze dan volledig in. “We focussen daarbij op meer persoonlijke, menselijke relaties. Zo halen we de muren van het klassieke kantoor weg. Hier zit je tussen potentiële klanten, leveranciers en collega’s. Als mensen met elkaar praten, komen daar projecten uit, maar het moet wel spontaan gebeuren. En dat kan hier.”

Kostenplaatje

Hoeveel dat allemaal kost? “We werken met flexibele formules. Je hebt hier al een werkplek vanaf € 20 voor een halve dag. Voor een hele dag, lunch inbegrepen, betaal je € 30. Huur je voor langere tijd, dan betaal je € 295 per maand voor een plek in de grote ruimte. Je krijgt dan alle dienstverlening, van receptie tot printer. Een privékantoor is ook mogelijk: tot 10 personen kost dat € 430 in onze vestiging in Groot-Bijgaarden. Bij grotere ruimtes maken we een prijs op maat.”

Aan ambitie en mogelijkheden geen gebrek. Binnen een paar maanden opent de groep ook projecten in het buitenland, met name in Amsterdam, Den Haag en Valencia. “Naast twee extra locaties in Antwerpen en eentje in Gent”, vult Alexander Hodac aan. De reden waarom ze ook andere horizonten verkennen is simpel: “In België is onze manier van huisvesting voor medewerkers nog niet echt ingeburgerd bij de grotere bedrijven. In andere landen als Nederland wel.”

 

Proximus

Artikel uit publicatie

ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad