Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Fly-over kruispunt R6/N1: enkelrichting voor verkeer op Antwerpsesteenweg voor één week

Fly-over kruispunt R6/N1: enkelrichting voor verkeer op Antwerpsesteenweg voor één week

  • 07/12/2019

Verkeer vanuit Mechelen centrum rijdt één week via Eikestraat en Liersesteenweg naar R6.

Vanaf volgende week vrijdag werkt Agentschap wegen en verkeer in het midden van de rijweg op de Antwerpsesteenweg (N1) tussen Domein Tivoli en de Galgestraat. Om veilig te kunnen werken, wordt de rijstrook richting de R6 gedurende één week ingenomen.

Van vrijdag 13 tot vrijdag 20 december is langs de werfzone enkel verkeer richting Mechelen mogelijk.

Verkeer vanuit het centrum volgt zolang een omleiding via de Eikestraat en de Liersesteenweg (N14) naar de R6. De N1 tussen de Eikestraat en Galgestraat en de Galgestraat zelf blijven bereikbaar vanuit het centrum. Te voet en met de fiets kan je de werken in beide richtingen passeren.

Vanaf vrijdag 20 december kan verkeer ten zuiden van de R6 opnieuw in beide richtingen langs de Antwerpsesteenweg rijden.

R6 eenrichtingsverkeer
 

Uitbreiding project met veilige fietspaden tot aan Vrouwvliet

De aanleg van de weghelft aan de zijde van CG Power Systems loopt op zijn einde. Agentschap wegen en verkeer vernieuwt de Antwerpsesteenweg hier tot aan de Galgestraat. Dit is verder dan initieel voorzien en betreft een verlenging van de projectzone om het nieuwe fietspad door te trekken tot aan de Vrouwvliet. Daarom wordt vanaf vrijdag 13 december ook de rest van de rijweg vanaf Tivoli vernieuwd.

Tot vrijdag 20 december wordt de middenberm aangepakt en aansluitend volgt de heraanleg van de oostelijke weghelft. Het voet- en fietspad wordt meteen ook vernieuwd. Tegen eind februari 2020 worden de werken afgerond. Tijdens de werken aan de oostzijde (vanaf 20/12) fiets en wandel je in beide richting op de nieuw aangelegde infrastructuur aan de westzijde van de Antwerpsesteenweg.

Eind februari 2020 is ook de Antwerpsesteenweg ten noorden van de R6 vernieuwd

Ten noorden van de R6 schuiven de werken vandaag 6 december op naar de oostelijke helft van de Antwerpsesteenweg. De westkant is afgewerkt en verkeer richting de R6 komt hierop te rijden. Tegelijk is de Kouterdreef opnieuw bereikbaar. Deze fase duurt tot eind februari 2020.

Richting Walem is verkeer ook in deze fase niet mogelijk op de Antwerpsesteenweg.  In noordelijke richting volg je vanaf de R6 nog tot eind februari de omleiding via het Battelcomplex en de E19.

Blijf op de hoogte

Op Agentschap Wegen & Verkeer Mechelen vind je altijd de meest recente informatie over het project.
 

Advertentie VanRoey- nov