Skip to main content
  • Nieuws
  • Flanders Expo stelt site ter beschikking voor aanpak coronacrisis

Flanders Expo stelt site ter beschikking voor aanpak coronacrisis

  • 31/03/2020

Easyfairs, de uitbater van onder andere Flanders Expo in Gent, stelt al zijn sites ter beschikking van de autoriteiten voor de coronacrisis. "We denken niet alleen aan de opvang en het scheiden van patiënten", licht woordvoerder Olivier Lechien toe. "Het kan ook gaan om stockage, verdeling van goederen...".  

Het gaat om 10 expohallen in België, Nederland en Zweden. In ons land zijn dat Flanders Expo (Gent), Antwerp Expo (Antwerpen), Namur Expo (Namen) en Nekkerhall (Mechelen). “In Antwerpen werd al gebruik gemaakt van onze site om achthonderd zelfstandige verpleegkundigen te voorzien van mondmaskers”, vertelt Olivier Lechien. “De gebouwen zijn ruim genoeg om dit te doen met de nodige afstand en veiligheidsmaatregelen.” In Gent werd nog geen gelijkaardig initiatief genomen, maar burgemeester en provinciebestuur zijn op de hoogte van het aanbod en reageerden alvast positief. 

De evenementensector wordt bijzonder hard getroffen door de coronamaatregelen. Toch blijft Easyfairs positief en solidair en wil het vooral een steentje bijdragen waar mogelijk. 

Tekst Marijke Van Gysegem

www.flandersexpo.be 
www.easyfairsgroup.com