Skip to main content
  • Nieuws
  • Filip De Clercq voorzitter Regioraad Waasland

Filip De Clercq voorzitter Regioraad Waasland

  • 26/04/2018

Zopas kozen de bestuurders van de Regioraad Waasland (het regionale bestuursorgaan van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland) unaniem de heer Filip De Clercq tot voorzitter. Filip neemt hiermee de fakkel over van Geert Schotte, CEO Standaard Boekhandel.

de clercq

 

‘Geheel in de stijl van het huis, hebben we met Filip De Clercq een eigenaar-ondernemer aan het hoofd van de Regioraad’, zegt Dirk Bulteel, directeur zetel Waasland van Voka - Kamer van Koophandel. ‘Filip is sinds 2014 eigenaar - gedelegeerd bestuurder van het familiebedrijf Gilbert De Clercq Group. Zijn aanstelling tot voorzitter voor de komende drie jaar, betekent ook dat als eerste ondervoorzitter in het bestuursorgaan van de fusieKamer Voka – Antwerpen-Waasland zal zetelen.’

‘Als ondernemer ben ik me sterk bewust van de huidige uitdagingen waarmee wij worden geconfronteerd. En ik wil dan ook mijn voorzitterschap gebruiken om de dynamiek van het Waasland met zijn sterk kmo-weefsel en diversiteit aan industriële en dienstenactiviteiten te versterken. Zo zullen de ondernemers ook merken dat Voka - Kamer van Koophandel voor hen een onmisbare partner is. Ik wil dit waarmaken door en te luisteren naar de wensen en verzuchtingen van ondernemers en die over te brengen naar beleidsmakers die ik ongetwijfeld zal ontmoeten de komende drie jaar’, zegt Filip De Clercq. 

Prioriteit voor hem zijn alvast een een sterk maatschappelijk draagvlak te creëren in enkele heikele dossiers rond mobiliteit en fiscaliteit en ook de nood aan industrieterreinen onder de aandacht te brengen. 


Over Filip De Clercq en familiebedrijf Gilbert De Clercq Group


De heer Filip De Clercq werd in 1976 geboren te Sint-Niklaas. Hij behaalde in 1999 het diploma van licentiaat Handelswetenschappen, oriëntatie transport. 
Na zijn studies startte zijn professionele loopbaan in 1999 bij Gilbert De Clercq Group als bestuurder waarbij hij de hele organisatie doorliep om de taken van alle departementen van A-Z te leren kennen. 
In 2002 startte hij de Spaanse vestiging op. Tijdens de daaropvolgende jaren werd vooral gewerkt aan professionalisering, internationale groei en verdere expansie van de logistieke diensten.

In 2014 vond de familiale overgang van 1ste naar 2de generatie plaats waardoor Filip als eigenaar – gedelegeerd bestuurder aan het hoofd kwam te staan van Gilbert De Clercq Group.  

Gilbert De Clercq is een 100 % familiebedrijf dat werd opgericht in 1957 door zijn ouders. Doorheen de jaren is Gilbert De Clercq geëvolueerd van aanbieder van diensten in transport over warehousing, value added logistics naar oplossingen die de volledige supply chain omvatten.

Vandaag is Gilbert De Clercq een geïntegreerde supply chain innovator, met hoofdzetel in Temse. Het bedrijf heeft tevens vestigingen in Spanje en Slovakije.
De transportdivisie, met een vloot van 300 voertuigen, is de grootste tak van het bedrijf, en biedt transport, distributie en forwardingactiviteiten binnen Europa. 

Warehousing vormt het tweede belangrijke luik van logistieke activiteiten van Gilbert De Clercq. Het bedrijf beschikt met haar vestigingen in de regio Waasland-Puurs en Slovakije over meer dan 80.000 m² aan logistieke opslagruimte.

Tot slot is het bedrijf ook actief als projectontwikkeling van logistieke gebouwen en kantoren. 

In 2017 bedroeg de omzet 50 miljoen euro en stelde het bedrijf 325 personen tewerk. Innovatie, flexibiliteit en connectiviteit vormen de bouwstenen voor onze verdere groei. Hierbij verliest het bedrijf haar maatschappelijk verantwoorde rol in ondernemerschap nooit uit het oog. 

Contactpersoon

Dirk Bulteel

Directeur Belangenbehartiging

Gosselin
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Welt white paper