Skip to main content
  • Nieuws
  • Filip De Clercq en Wouter Torfs zwaaien samen met 500 ondernemers 2018 uit

Filip De Clercq en Wouter Torfs zwaaien samen met 500 ondernemers 2018 uit

  • 10/12/2018

award

Vanavond verzamelden zo’n 500 Antwerpse en Wase ondernemers in het mooie en goedgevulde ‘t Bau-huis in Sint-Niklaas voor het jaarlijkse Eindejaarsfeest van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Het werd de eerste officiële kennismaking tussen vele ondernemers en Filip De Clercq die midden 2018 Geert Schotte opvolgde als voorzitter van de regioraad Waasland. Traditiegetrouw reikte de Kamer tijdens dit evenement ook een Lifetime Achievement Award uit, die ging dit jaar naar Wouter Torfs.

Filip De Clercq, CEO van Transport Gilbert De Clercq, nam midden dit jaar de voorzittershamer over van Geert Schotte (CEO Standaard Boekhandel) als voorzitter van de Regioraad Waasland. Tevens is hij daarmee ook eerste ondervoorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Hij blikte vanavond vooruit op 2019. ‘Het Waasland is een economisch dynamische regio met een sterk kmo-weefsel en een diversiteit aan industriële en dienstenactiviteiten. Maar ook deze regio kent grote uitdagingen’, zegt Filip De Clercq. ‘Met stip op één staat de mobiliteit. Er is de steeds toenemende congestie waar ondernemers nu al rekening mee moeten houden. Binnenkort starten de Oosterweelwerken op Linkeroever die ook een grote impact op bedrijven en hun werknemers zullen hebben. Overheden moeten daarom inzetten op minderhindermaatregelen én een vlotte bereikbaarheid van bedrijventerreinen garanderen.’ Verder wil hij tijdens zijn voorzitterschap nog focussen op employer branding bij bedrijven, de war for talent én de ontwikkeling van de regio aan de hand van duurzame ruimte om te ondernemen en investeren. ‘Grote uitdagingen waar ik volop voor wil gaan.’ Zijn nieuwjaarswens? ‘Dat 2019 een jaar wordt waarin men niet hoeft stil te staan onderweg, waarin alle openstaande vacatures in een bedrijf worden ingevuld en dat ondernemingen duurzaam kunnen groeien’, besluit De Clercq.

Lifetime Achievement Award

Jaarlijks ontvangt een Wase ondernemer - die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het Waasland door uit te blinken op economisch, maatschappelijk, cultureel of politiek vlak - de Lifetime Achievement Award. Dit jaar mochten we Wouter Torfs lauweren.

Schoenen Torfs werd in oktober 1948 opgericht en is 70 jaar later nog steeds een familiale onderneming. Met haar hoofdzetel in Sint-Niklaas en het distributiecentrum in Temse is ze stevig verankerd in de Wase grond. ‘Familie blijft een belangrijke waarde binnen ons bedrijf. We willen een bedrijf voor en door mensen zijn en samen gaan we voor 360 graden zorgzaamheid naar al onze stakeholders toe’, verklaart Wouter Torfs. Ondertussen telt Schoenen Torfs meer dan 70 winkels in Vlaanderen, is het bedrijf sinds april ook aanwezig in het Waalse Libramont én worden er dagelijks tal van schoenen online verkocht in zijn succesvolle webshop.

‘Ik ben enorm trots op deze award en voornamelijk dat ik hem voor Schoenen Torfs in ontvangst mag nemen. Ik ben namelijk geen topondernemer maar ik werk in een toponderneming’, glimlacht Wouter Torfs. ‘Ik ben dan ook enorm fier op de manier waarop Torfs is gegroeid doorheen de jaren. Mijn grootouders startten de winkel 70 jaar geleden op en ondertussen ben ik er zelf al 30 jaar aan de slag. We blijven groeien door te investeren in onze medewerkers én door in hen te geloven. Met trotse en hardwerkende werknemers creëer je een duurzame onderneming’, licht Wouter Torfs toe.

 

Welt white paper
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Gosselin