Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Experimenteren in de metaverse met Voka Digihub

Experimenteren in de metaverse met Voka Digihub

  • 02/05/2023

De metaverse - dé hype van 2022 - is wel degelijk een realiteit. Als eerste Technology Career Center in België heeft ClimIT uit Leuven besloten om deze virtuele omgeving in te zetten om cursisten te ondersteunen bij het communiceren met elkaar en hun trainer. Dankzij Voka Digihub vonden zij in Thomas More Hogeschool in Mechelen de juiste kennispartner om hiervoor te experimenteren met VR-technologie.

 

EFRO VLAIO

Samenkomen in een virtuele ruimte

De opleiding die eind april startte, zal voornamelijk op afstand worden gegeven. Om de cursisten toch het gevoel te geven dat ze dagelijks met elkaar in dezelfde ruimte kunnen praten en elkaar kunnen zien, maakt ClimIT gebruik van het platform Spatial.io. Hierin wordt een aparte ruimte gecreëerd waar de cursisten en trainers in de vorm van een avatar kunnen communiceren, presentaties kunnen geven, aantekeningen kunnen maken en delen.

Soft skills

Tijdens de drie maanden durende opleiding krijgen de cursisten ook een traject rond soft skills aangeboden, waarbij ze leren hoe ze bijvoorbeeld beter kunnen solliciteren of communiceren binnen een bedrijf. Voor dit onderdeel zal Bodyswaps worden gebruikt, een toepassing die op een VR-bril of computer draait. Door middel van een rollenspel met avatars en spraakherkenning kunnen de cursisten een gesprek voeren dat heel dicht bij een echt gesprek komt. Na afloop ontvangen ze een score en kunnen ze zelf zien wat ze hebben gezegd.

Voka Digihub

Voka Digihub is een experimenteerruimte waar ondernemingen terecht kunnen met al hun praktische vragen over digitale technologie. Het is een uniek partnerschap tussen kennisinstellingen, de overheid en het bedrijfsleven. In elke Vlaamse provincie zijn Voka Digihubs opgestart, met als doel kmo's te begeleiden bij onderzoek en ontwikkeling. Hierbij worden bedrijfsspecifieke cases uitgewerkt door de best geplaatste specialisten van Vlaamse kennisinstellingen.

De KMO geniet te allen tijde 70% subsidiëring dankzij EFRO en VLAIO voor een op maat gemaakt test before invest traject. Voka Digihub heeft als doel om Vlaamse ondernemingen digitaal matuurder te maken. Dit resulteert in een traject zoals dit waarin een ondernemer en een kennisinstelling samenwerken. Na een succesvol traject kan de ondernemer gedegen investeren en de nieuwe technologie optimaal implementeren. 
 

Heb je een vraag? Laat het ons weten!

Ik heb een vraag over
Regio
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersoon

Arnout Deriemaeker

Projectmanager Ondernemerschap Financiering, Innovatie & Digitalisering

imu - vzw - Uzbrussel