Skip to main content
  • Nieuws
  • European Parliament of Enterprises: ondernemers zeggen ja tegen Europa, maar verwachten ook dat Europa volmondig ja zegt tegen hen

European Parliament of Enterprises: ondernemers zeggen ja tegen Europa, maar verwachten ook dat Europa volmondig ja zegt tegen hen

  • 13/11/2018

Op 10 oktober vond de vijfde editie van het European Parliament of Enterprises plaats. 751  ondernemers vanuit heel Europa namen op initiatief van EUROCHAMBRES voor één dag het Europese halfrond over om te debatteren en stemmen over zaken die hen en hun onderneming aanbelangen: handel, de interne markt, het aantrekken van de juiste talenten, immigratie, de toekomst van Europa.

De Belgische Kamers van Koophandel hadden 30 ondernemers samengebracht om ook hun stem te laten horen. Vanuit de regio Mechelen-Kempen was Marc Van Thillo van het bedrijf Hertecant Flanges NV uit Westerlo aanwezig. 

Uit de vragen en tussenkomsten van de ondernemers bleek duidelijk dat zij in het Europese project geloven. Zij willen echter een sterk en efficiënt Europa dat de uitdagingen die het niveau van de individuele lidstaten overstijgen gezamenlijk aanpakt.

Zij gaan voluit voor een Eenheidsmarkt waar goederen en diensten zonder belemmeringen kunnen worden verhandeld. Het behoud van de Eenheidsmarkt is voor hen ook een fundamenteel uitgangspunt in de onderhandelingen rond de Brexit.

Zij wensen een Europa dat zich krachtdadiger opstelt tegenover derde landen. Ondernemers staan duidelijk open voor (meer) Europa maar vragen dat Europa in haar beleid ook effectief rekening houdt met de noden van de ondernemers.
 

Contactpersoon

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

De nieuwe Kia EV6 nu bij Kia Vermant
Ontdek onze vacatures!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx