Skip to main content
  • Nieuws
  • Elektrische wagens laden op aan het 'Huis van de Limburgse Ondernemer'

Elektrische wagens laden op aan het 'Huis van de Limburgse Ondernemer'

  • 25/10/2019

De elektrische wagen duikt steeds vaker in het straatbeeld op. Daarom installeerde Voka – Kamer van Koophandel Limburg in samenwerking met PowerView, producent van laadoplossingen, een laadpaal voor haar gebouw. “Iedereen kan hier terecht om zijn of haar wagen op te laden. Dit is in het bijzonder erg praktisch voor de duizenden deelnemers aan onze opleidingen of netwerksessies. Maar we willen uiteraard ook een voorbeeld zijn voor onze ondernemingen”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten. 

laadpaal
Johann Leten en Didier Kenens stellen trots de nieuwe laadpaal voor.


De gloednieuwe laadpaal bevindt zich aan de parkeerplaatsen net voor het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ en kan twee wagens tegelijkertijd opladen. “Alle gebruikers kunnen deze laadpaal gebruiken en afrekenen met hun laadpas, ongeacht de provider. De laadpaal is bovendien online geconnecteerd, waardoor je ook via een app jouw wagen kan opladen”, zegt Johann Leten. 

Voor de installatie werkte Voka – KvK Limburg samen met PowerView, een jonge onderneming in volle groei. “We zijn erg tevreden dat we de organisatie kunnen ondersteunen met onze knowhow. We zijn al sinds 2012 actief in de E-mobility-sector. Door de recente ontwikkelingen en groei in deze sector evolueerden we naar een doorgedreven professionalisering van deze activiteiten”, zegt Didier Kenens van PowerView. “We hopen dat het Voka-netwerk ons helpt in de verdere ontwikkeling van het bedrijf.”

vierkant

Duurzame ondernemingen

De nieuwe laadpaal is niet alleen een praktische toepassing, maar maakt ook de intenties van Voka – KvK Limburg duidelijk. “We willen in de eerste plaats bijdragen aan meer duurzaamheid. Indien bedrijven investeren in dergelijke laadpalen, faciliteren zij mee het draagvlak voor elektrische wagens. Bedrijven doen al heel wat inspanning rond vergroening en duurzaamheid en zijn op die manier partner om samen te bouwen aan oplossingen in het hele klimaatdebat”, onderstreept Johann Leten. 

"Als bedrijven investeren in dergelijke laadpalen, faciliteren zij mee het draagvlak voor elektrische wagens."

Hij benadrukt ook dat het Voka Charter Duurzaam Ondernemen een belangrijk instrument is waardoor al heel wat bedrijven bewuster gingen nadenken over duurzaamheid. “We volgen in dit traject de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Dat leidt tot duurzame inzichten die je ondernemingen niet alleen ‘groener’ maken, maar ook future-proof voor verdere evoluties in duurzaamheid. “
 

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo