Skip to main content
  • Nieuws
  • Eerste virtuele editie van VOKA Open Bedrijvendag is groot succes

Eerste virtuele editie van VOKA Open Bedrijvendag is groot succes

  • 10/10/2020

De eerste virtuele editie van VOKA Open Bedrijvendag was een groot succes. Meer dan 350.000 unieke bezoekers hebben het digitale platform bezocht. Dat zegt directeur Cynthia Coulier. “Dit concept zal niet meer verdwijnen.”

Tekst: Paul Cobbaert

De coronacrisis dwong VOKA om Open Bedrijvendag op een andere manier aan te pakken. “We hebben een concept dat al dertig jaar succesvol is, plots moeten omvormen naar een virtuele variant”, vertelt Cynthia Coulier. “Het was koffiedik kijken of dat zou aanslaan. Dat blijkt vandaag het geval. De bezoekersaantallen overtreffen onze verwachtingen. We kunnen daarom spreken van een groot succes.”

Vorige zondag (04/10) hebben 226.000 unieke bezoekers het digitaal platform van Open Bedrijvendag bezocht. Ze konden daar virtuele rondleidingen volgen in 55 bedrijven. Bovendien was er een virtueel event met zeven bedrijven die extra in de kijker gezet werden, waaronder Roularta, de uitgever van deze krant. Als we de unieke bezoekers van vrijdag en zaterdag meetellen, komt de teller op meer dan 350.000 te staan.

Een volledig weekend?

Wat dit succes betekent voor de volgende editie? Cynthia Coulier is duidelijk. “Als corona dat toestaat, zal de fysieke beleving zeker terugkeren. Het zien, voelen en horen van een bedrijf geeft nog steeds iets extra. Maar het virtuele zal niet meer verdwijnen. We gaan daarom kiezen voor een combinatie van de twee. En misschien maken we er zelfs een volledig weekend van. Weet u: onze missie is ondernemerschap tonen aan het grote publiek. We wisten vooraf niet goed of dat zou lukken met een volledig virtuele editie. Dat is wél gelukt. We hebben bovendien meer jongeren kunnen bereiken dan voorgaande jaren. Dus neen, dit concept zal niet meer verdwijnen.”

Editie 2020 opnieuw beleven

Wie Open Bedrijvendag gemist heeft, kan nog steeds surfen naar het platform www.openbedrijvendagvirtueel.be

Proximus
ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad