Skip to main content
  • Home
  • Nieuws
  • Eerste hackathon in de haven van Antwerpen was een succes!
Hackathon

Eerste hackathon in de haven van Antwerpen was een succes!

Hackathon: denk aan hacken en marathon.

Dertig teams werden vrijdagavond gevormd die een gekozen problematiek te lijf gingen, gaande van veiligheid, connectiviteit, over infrastructuur, cybersecurity tot en met import- en export.

 

Zondagnamiddag mochten twaalf teams hun oplossing (inclusief prototype) voorstellen aan de professionele jury, die na lang beraadslagen een winnaar en vijf finalisten aanwees.

 

De 5.000 euro ging naar het winnende team Book-a-lock. Zij ontwikkelden een app voor de binnenvaartvervoerder waarmee die een plaats in de sluis en een aanlegplaats in de haven kan reserveren. De app werkt als een routeplanner, waarbij de binnenschipper bij zijn vertrek in pakweg Mannheim ingeeft wanneer hij op welke plaats in de haven van Antwerpen verwacht wordt. Vervolgens stelt de app een route voor en een reservering in de sluis. De schipper bevestigt dit voorstel en krijgt van de havenkapiteinsdienst een definitieve reservatie. Hetzelfde geldt voor de reservatie van de ligplaats.

 

Resultaat: geen interferenties meer tussen deepsea- en binnenvaartschepen aan de aanlegkades, de havendiensten hebben een overzicht van het aankomend scheepsverkeer in de haven en voor alle betrokkenen: tijdswinst en meer efficiƫntie.

 

Meer over de hackathon leest u volgende maand in ONDERNEMERS. januari!

Bekijk de video.

Deloitte
facilicom
Four & Five
ING
Logo Mensura
NN
Proximus
Recrewtment
SD Worx