Skip to main content
  • Nieuws
  • Een software-speurneus voor de beste job match

Een software-speurneus voor de beste job match

  • 21/09/2020

Rudi Princen is al 25 jaar actief in IT. Vijf jaar geleden begon hij als zelfstandig consultant en lanceerde Talentscored, een innovatief, in de cloud gebaseerd platform om snel high-performer-eigenschappen en andere, belangrijke soft skills in cv’s te detecteren. Voor de groei van zijn onderneming volgt hij het Bryo ScaleUp-traject. 

rudi
     Rudi Princen.

Nu de war on talent meer dan ooit woedt, biedt Talentscored een selectietool die uniek is in de markt. Uitgangspunt is Rudi’s vaste overtuiging dat het succes van een onderneming én het persoonlijk welzijn van de werknemer in grote mate afhangen van ‘de juiste persoon op de juiste plaats’ en een bedrijfscultuur die positieve waarden en erkenning stimuleert.

Rekruteringssofwarepakket

“Alles begon met de vraag om hulp van een grote verzekeringsmaatschappij die in haar rekruteringsbeleid worstelde met het verwerken en selecteren van de meest geschikte kandidaten”, vertelt Rudi. “Ons aanbod omvat twee platformen. Talentscored is een rekruteringssoftwarepakket dat wij verhuren aan bedrijven en organisaties om snel te bekijken wie de meest geschikte kandidaten zijn voor een bepaalde vacature."

"Talentscored kijkt wie de meest geschikte kandidaten zijn voor een bepaalde vacature."

"Er zijn drie modellen. Highperformer gaat na in het cv van de kandidaat of er kenmerken zijn van performantie op alle mogelijke vlakken. Daarbij tellen niet alleen technologische vaardigheden, maar ook softskills zoals sociale vaardigheden, werkervaring, creativiteit, behulpzaamheid enz. Dan is er het psychometrische model dat het persoonlijkheidstype analyseert: introvert of extravert, rationeel of meer emotioneel... Het derde model vertrekt van de vacature zelf en gaat na, in vergelijking met onze uitgebreide databank, wie de beste job matching biedt.”

Appreceval focust op waardering

Naast Talentscored is er een tweede tool, Appreceval. Dat is een nieuw socialmediaplatform dat focust op waardering, evaluatie, erkenning en persoonlijke en professionele groei. “Heel belangrijk”, zegt Rudi, “want er is een groeiend besef van het enorme belang van erkenning en waardering. Deze tool vult een gat in de markt. Via dat platform kunnen mensen hun appreciatie en dankbaarheid voor elkaar uiten, zowel professioneel als privé, en positieve waarden in elkaar versterken. Ze kunnen ook aanbevelingen uiten voor persoonlijke groei, doorverwijzen naar opleidingen en boeken. Dit platform kan ook in een bedrijfscontext worden toegepast.”

Meer weten? www.talentscored.com 

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers