Skip to main content
  • Nieuws
  • Een nieuwe brug voor Laakdal (Eindhout)

Een nieuwe brug voor Laakdal (Eindhout)

  • 15/05/2019

Het gemeentebestuur van Laakdal, De Vlaamse Waterweg nv en de Willemen Groep openden de brug van Laakdal (Eindhout), de eerste van deze nieuwe hogere stalen boogbruggen, op maandag 13 mei officieel voor het verkeer.

Brug laakdal eindhout

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Albertkanaal is vanuit economisch standpunt de belangrijkste waterweg in Vlaanderen en een cruciale hinterlandverbinding voor de haven van Antwerpen naar de Antwerpse Kempen, Limburg en de Luikse regio. Jaarlijks wordt zo’n 40 miljoen ton aan goederen via de binnenvaart vervoerd over dit kanaal. Dat is het equivalent van zo’n twee miljoen vrachtwagens per jaar of 8000 elke dag minder op onze wegen.

Eind augustus 2017 is gestart met de verhoging van 7 bruggen over het Albertkanaal binnen het ‘PPS-project Verhoging bruggen Albertkanaal – cluster 1’. De herbouw van deze 7 bruggen maakt deel uit van het project dat tot doel heeft om over de gehele lengte van het Albertkanaal de vrije doorvaarhoogte te verhogen tot minimaal 9,10 meter. De hogere doorvaarthoogte verhoogt het rendement van de binnenvaart in het algemeen en zorgt voor een bijkomende boost voor de containervaart in het bijzonder.

Het gemeentebestuur van Laakdal, De Vlaamse Waterweg nv en Willemen Groep openden de brug van Laakdal (Eindhout),  de eerste van deze nieuwe hogere stalen boogbruggen, op maandag 13 mei officieel voor het verkeer.

Contactpersoon

Guy Beyens

Senior adviseur

De nieuwe Kia EV6 nu bij Kia Vermant
Ontdek onze vacatures!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx