Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Een beetje regen houdt onze sportieve Oost-Vlamingen niet tegen

Een beetje regen houdt onze sportieve Oost-Vlamingen niet tegen

  • 17/04/2023

Een recordaantal van 12.500 deelnemers stond zondag 26 maart aan de start van de Sofico Gent Marathon. Zes daarvan waren collega’s van Voka Oost-Vlaanderen: Jolyn De Baets, Céline Vermeeren, Anke Cosijns, Miel Kurris, Elisabeth Minnaert en Shannon Van den Borre. 

foto

Reeds begin november 2022 startte Dieter met het warm maken van de collega’s om deel te nemen aan de marathon. Je had keuze tussen 5, 11, 21 en 42 km. Onder het moto samen sterk begon op 25 november de eerste training. 

Om de twee weken konden de collega’s tijdens de middagpauze samen trainen. Voor sommigen was dit de ideale manier om de loopconditie op te bouwen. Anderen liepen liever alleen na de werkuren. 

Na heel wat voorbereiding was het op zondag 26 maart eindelijk zo ver. Start van het zomeruur maar niet van de lente. Een grijze zondag met alleen maar regen kon de pret niet bederven. Met 12.500 aan de start waarvan driekwart koos voor de marathon of halve marathon. 

Het was leuk lopen door het historische centrum van de stad, langs de Coupure, de Sint-Michielsbrug en de Graslei. De lopers van de halve en volle marathon liepen over de brug van de E17 de Ghelamco arena binnen. Iedereen finishte in de Topsporthal onder luid applaus en gejuich van de aanwezige supporters.

Na een kletsnatte editie van de Sofico Gent Marathon gaven de blije gezichten van de aanwezige collega’s van Voka Oost-Vlaanderen aan de finish een warm gevoel. Dit smaakt naar meer!