Skip to main content
  • Nieuws
  • E314 naar 2 x 3 rijstroken… over 3 km

E314 naar 2 x 3 rijstroken… over 3 km

  • 27/12/2017

Verkeersminister Ben Weyts besliste zopas dat de E314 tussen Lummen en Zolder over een afstand van 3 km op 2 x 3 rijstroken wordt gebracht. Voka – Kamer van Koophandel Limburg is blij met deze beslissing maar…. de E314 is net iets langer dan 3 km en ook op de E313 dringt een verbreding zich al jaren op. “Eén zwaluw maakt nog geen lente, of om het in de sfeer van deze dag te zeggen, één pakje maakt nog geen Kerstmis’, stelt gedelegeerd bestuurder Johann Leten.

autostrades
"We zeggen heel beleefd dank u wel voor dit
kerstgeschenk, maar eigenlijk is dit een pleister op
een houten been."

"Limburg heeft nood aan twee autoSNELwegen. Daar pleiten we al jaaaaaaren voor. Ons verhaal werd trouwens opgenomen in het SALK-rapport dat alle Limburgse en Leuvens wijsheid verzamelde om een toekomstplan voor onze provincie uit te tekenen", gaat Johann Leten verder. "Neen, we willen Limburg zeker niet vol beton storten, integendeel. Een vlotte doorstroming op onze twee snelwegen zou het sluikverkeer naar beneden halen, de uitlaatgassen veroorzaakt door de dagelijkse files verminderen, de economische kosten van ons wegtransport verlagen en iedereen sneller en comfortabeler zich laten verplaatsen."

Autotraagwegen

"Hopelijk is met het besluit van minister Weyts nu het hek eindelijk van de dam en kan er verder werk gemaakt worden om niet enkel die luttele drie kilometers maar onze twee autosnelwegen over de hele lengte op 2x3 rijstroken te brengen. Besturen is vooruitzien, is uitpakken met daden en niet enkel met studies. Wij hebben trouwens meer dan eens de kostprijs van files en ongevallen op onze autotraagwegen berekend en telkens blijkt dat de investering in de aanleg ervan op enkele jaren terugverdiend is. Iedereen met een beetje gezond verstand beseft immers dat het zo niet verder kan. Diegenen die zeggen dat een extra rijstrook geen zin heeft zeggen eigenlijk impliciet dat we al onze wegen beter naar 2x1 rijstrook kunnen terugbrengen. Dit is gewoon te gek voor woorden."

Kerstgeschenk

Johann Leten: "We zitten middenin de eindejaarsfeesten Het past dus niet dat we dit pakje van de Vlaams regering niet aanvaarden. We gaan dus heel beleefd en hardop dank u wel zeggen voor dit mooie kerstgeschenk. Maar diep in ons binnenste weten we dat dit slechts een pleister is op een houten been, dat een verdere verbreding zich heel snel opdringt en dat studeren soms enkel tijdverlies is. Vrolijke feestdagen aan alle mensen van goede wil!"