Skip to main content
  • Home
  • Nieuws
  • E17 nog tot eind juli op 2 versmalde rijstroken in beide richtingen
wegenwerken
  • 19/05/2020

E17 nog tot eind juli op 2 versmalde rijstroken in beide richtingen

Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, kondigde vandaag niet alleen aan klaar te zijn met de vernieuwing van het wegdek op de E17 richting Gent tussen de complexen Zwijndrecht en Kruibeke. Er werd meteen gemeld dat ook de heraanleg in de richting van Antwerpen aansluitend van start zal gaan.


 
 

De huidige werfzone wordt op 20 mei opgeleverd. Dan wordt de signalisatie aangepast. Het verkeer zal van 25 mei tot eind juli in beide rijrichtingen op het reeds vernieuwde deel van de snelweg worden geplaatst: dit op twee versmalde rijstroken in elke richting. Tegelijk wordt de oprit in Kruibeke voor verkeer richting Gent afgesloten. In Zwijndrecht is zowel de afrit voor verkeer komende vanuit Gent, alsook de oprit richting Gent dicht. Plaatselijke omleidingen worden voorzien. Info vindt u hier.
 
Waarom nu?
Lantis wil nu maximaal gebruik maken van de uitzonderlijke verkeersluwe periode om impactvolle werkzaamheden sneller dan voorzien uit te voeren. De werken op het snelwegdeel richting Gent waren vroeger klaar dan gepland en door de werken nu in de andere richting te starten, kan Lantis een tijdswinst van 1 jaar boeken.  

Contactpersoon

Eliene Van Aken

Adviseur mobiliteit & intermodaliteit

banner AC S Accountants april
banner VanRoey mei
Banner people coach april-mei
Banner Hendrickx mei
Entre Deux Cotes
Feestverhuur Van Rompaey
Banner Allindus
VZW - BOL.COM
Proximus
VZW - IMU FIT