Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Duurzaamheid is prioriteit, ook bij Voka

Duurzaamheid is prioriteit, ook bij Voka

  • 27/10/2022

Eén van onze overkoepelende pijlers is duurzaamheid. We stimuleren ondernemingen daarin, maar steken ook de hand in eigen boezem. Walk as you talk. Deze maand zetten we twee acties in de kijker: deelname aan het VCDO en duurzame acties in ons gebouw. 
 

Voka doet mee aan…Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Zowel Voka Shared Services CV als Voka vzw hebben het idee opgevat om zelf in te stappen in ons Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Want waarom het warm water uitvinden, als we al een sterk kader binnen handbereik hebben! 

Samen met HR wordt bekeken om in gesprek te gaan met Voka Vlaams-Brabant en ons kandidaat te stellen. De uitrol wordt verder opgenomen in de jaarplannen voor 2023. 

Duurzaamheid in de Koningsstraat

Maar we hoeven niet te wachten op een traject om al in gang te schieten. Het facility-team in Brussel realiseert regelmatig concrete acties (intern of met onderaannemers). Zo werd bijvoorbeeld de energieconsumptie al kritisch onder de loep genomen in het kader van onze milieuvergunning, in samenwerking met een studiebureau en coördinatie van collega Marleen Vael. Daarmee is o.a. de gehele verwarmingsinstallatie in Brussel onder handen genomen.

Nog op de planning: 
-    LED verlichting voorzien waar dat nu nog niet het geval is
-    Sensibilisering om energiezuinig om te gaan met verlichting, verwarming, … in alle lokalen
-    Scheiding van PMD op de werkvloer
 

imu - vzw - FTI
Proximus
imu - vzw - allianz
imu - vzw - dieteren
AW_Welt_6stappenplan