Skip to main content
  • Nieuws
  • Durf kiezen voor Oost-Vlaanderen: Meulestedebrug vervangen

Durf kiezen voor Oost-Vlaanderen: Meulestedebrug vervangen

  • 18/03/2019

Op 26 mei zijn er Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Onder de titel 'Durf kiezen voor Oost-Vlaanderen' bundelt Voka de prioriteiten van onze bedrijven voor de komende regeringen. De Meulestedebrug vervangen, is daar één van. 

 

Oost-Vlaanderen ligt op een kruispunt van belangrijke snel- en waterwegen en binnen een straal van 60 kilometer vind je Antwerpen, Brussel, Rijsel en Zeeland. In elk van die regio’s zijn grote infrastructuurwerken uitgevoerd of staan die de komende jaren op de planning. Oost-Vlaanderen is daarom een draaischijfprovincie die investeringen nodig heeft om die rol te vervullen.

Een van die investeringen is de vervanging van Meulestedebrug.

Aan de westelijke ingang van de Gentse haven staat Meulestedebrug. Een smalle, stalen ophaalbrug uit 1955 en dus bijna pensioengerechtigd. Al jaren staat de vervanging van deze brug op het programma en toch ligt ze er nog steeds. Dat heeft een pak nadelen voor Gent en de haven:

  • De brug vormt een flessenhals voor het verkeer, zorgt voor files en onveilige situaties op de weg. 
  • Ze moet vaak afgesloten worden omwille van dringende herstellingen, wat meteen in de hele omliggende regio te voelen is. 
  • De herstellingswerken zelf zijn duur en intensief

Daarom wil Voka dat er zonder uitstel een nieuwe brug geplaatst wordt. 

Als dat niet gebeurt heeft dit impact op de vele bedrijven en bewoners in de omgeving. North Sea Port is de 3e Europese haven als het gaat over toegevoegde waarde en de 10de in termen van goederenverkeer.

Simpel toch?

Durf kiezen voor Oost-Vlaanderen.

www.durfkiezen.be

Kaart

Vragen?