Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Drie ministers op zomerstage bij Brussels Airport: Kick Off Voka Zomerstages

Drie ministers op zomerstage bij Brussels Airport: Kick Off Voka Zomerstages

  • 27/08/2021

Met drie ministers en drie parlementsleden speelt het hoogtepunt van de Voka Zomerstages zich dit jaar af op Brussels Airport. De luchthaven was één van de allereerste ondernemingen die de coronacrisis gevoeld heeft. Het zal ook de allerlaatste zijn om van de economische klappen te herstellen. Voka en de luchthavengemeenschap vragen de ministers van werk om de steunmaatregelen voor de luchtvaartsector aan te houden.

Ministers Pierre-Yves Dermagne, Hilde Crevits en Bernard Clerfayt maken met hun aanwezigheid duidelijk dat de verschillende regeringen de luchthaven een warm hart toedragen. Ceo van Brussels Airport Company haalt aan dat de luchthaven vandaag op amper 50% van de pre-coronacapaciteit draait. Ook Hans Maertens van Voka vermeldt de absolute noodzaak aan blijvende overheidssteun. De luchthaven is na de Antwerpse haven de tweede economische jobmotor van ons land.

Pierre-Yves Dermagne onderschrijft het belang van de luchthaven voor onze economie. Hij zal binnen de federale regering ervoor pleiten om de steun aan de sector te bestendigen, en dit zolang de internationale reisbeperkingen nog van kracht zijn.

Hilde Crevits benadrukt dat een bloeiende toekomst voor de luchthaven ook samenhangt met een verduurzaming van de luchtvaartactiviteiten. Anders dreigen er volgens de minister donkere tijden aan te breken.

Bernard Clerfayt haalt aan dat Brusselaars in de toekomst beter de weg zullen vinden naar jobs in en om de luchthaven. Een nieuw samenwerkingsakkoord tussen Vlaanderen en Brussel moet daarvoor zorgen. Nederlands kennen, is geen vereiste om op de luchthaven te kunnen werken. Volgens de minister kunnen nieuwe medewerkers de taal het beste ‘on the job’ leren.

Een overzicht van de stages op en rond Brussels Airport

Federaal minister Pierre-Yves Dermagne

TUI Fly

Vlaams minister Hilde Crevits Brussels Airport Company
Brussels minister Bernard Clerfayt Aviapartner
Katia Segers Skeyes
Allessia Claes DHL Aviation
Bianca Debaets FCM Travel

 

AW_Welt_6stappenplan
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - salesforce
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Proximus
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - recupel
imu - vzw - Recupel