Skip to main content
  • Nieuws
  • Drie Limburgse winnaars tijdens Beneluxfinale First LEGO League

Drie Limburgse winnaars tijdens Beneluxfinale First LEGO League

  • 15/02/2017

De Meesterbouwers, winnaars van de Limburgse finale van de Voka - First Lego League, hebben nu ook de Innovatieve Oplossing Award gewonnen tijdens de Beneluxfinale in Zwolle. The Punchy Peppers mochten de Presentatie Award in ontvangst nemen en de Legolegends sleepten de prijs van de junioren jury in de wacht voor de goede samenwerking tussen coach en team.

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil techniek promoten bij jongeren. Eén van de acties is de Voka - First Lego League. Een project waaraan jaarlijks 200.000 jongeren wereldwijd deelnemen door rond een centraal thema onderzoek te voeren en een Legorobot te ontwerpen en te programmeren. Het thema van dit jaar was ‘dieren’ in de Animal Allies. Tijdens de Limburgse finale in november namen de teams van verschillende scholen het tegen elkaar op. 36 Limburgse bedrijven namen het peterschap en de ondersteuning van de teams voor hun rekening.

Limburgse overwinning in Zwolle

In november vorig jaar organiseerde Voka – KvK Limburg met de steun van de provincie Limburg de vierde Limburgse finale van de Voka - First Lego League. De Meesterbouwers van Freinetschool De Step in Beringen wonnen toen.  Zij stootten samen met De Legolegends van Basisschool Merlijn in Tongeren en The Punchy Peppers van Kindercampus Tuinwijk uit Hasselt door naar de Beneluxfinale in Zwolle waar leerlingen tot 15 jaar mochten deelnemen.

 

Tijdens die Beneluxfinale brachten nu ook alle Limburgse teams een award mee naar huis. De Meesterbouwers van Freinetschool De Step in Beringen wonnen de Innovatieve Oplossing Award. The Punchy Peppers mochten de Presentatie Award in ontvangst nemen en de Legolegends sleepten de prijs van de junioren jury in de wacht voor de goede samenwerking tussen coach en team.

Voka – KvK Limburg zal ook volgend jaar de Voka - First Lego League opnieuw organiseren. Meer info via: www.techniekpromotie.be