Skip to main content
  • Nieuws
  • Drie Limburgse teams schitteren in Beneluxfinale FIRST LEGO League

Drie Limburgse teams schitteren in Beneluxfinale FIRST LEGO League

  • 04/02/2018

Vijfhonderd kinderen van negen tot vijftien jaar namen zaterdag deel aan de Beneluxfinale van de FIRST LEGO League. De internationale wetenschap- & technologiewedstrijd vond plaats in het Friesland College in Leeuwarden. Maar liefst drie Limburgse teams mochten meedingen naar een felbegeerde Champions Award.

fll

Heel wat werkgevers hebben moeite om technische profielen aan te werven. Daarom organiseert Voka – Kamer van Koophandel Limburg in samenwerking met de provincie Limburg de Voka FIRST LEGO League, een Limburgse wedstrijd waar jongeren een Lego-robot ontwerpen en programmeren. Vervolgens moet de robot verschillende opdrachten uitvoeren op een wedstrijdtafel.

Drie teams

De Limburgse editie, goed voor 60 teams en 600 deelnemers, werd in november gewonnen door de ‘Blue Wizards’ van Kindercampus Tuinwijk in Hasselt. Daarom stootten zij samen met Step Zilver van Freinetschool De Step (Beringen) en L-Botics Pro van het Lucernacollege (Houthalen-Helchteren) door naar de Beneluxfinale in Leeuwarden. FIRST LEGO League is namelijk een internationaal project waaraan jaarlijks 200.000 jongeren wereldwijd deelnemen. Het thema ‘Hydro Dynamics’ focuste dit jaar op het bewust omgaan met water.  

Limburgse ambassadeurs

De drie Limburgse ploegen konden geen prijs in de wacht slepen, maar mogen erg trots zijn op hun schitterende prestatie. “De teams hebben onze provincie op een voortreffelijke wijze vertegenwoordigd op dit internationale evenement.

We zijn erg trots dat maar liefst drie ploegen deelnamen aan de Benelux-finale”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

“De kinderen, leerkrachten en partnerbedrijven waren in Leeuwarden de perfecte Limburgse ambassadeurs. Ze tonen dat onze provincie de uitdaging aangaat om techniek en wetenschap te promoten bij jongeren. We gaan op een actieve manier de strijd aan met knelpuntberoepen. De samenwerking met de bedrijven is hierin een uniek gegeven.”

Voka – KvK Limburg en haar leden kijken alvast uit naar het nieuwe seizoen van de Voka – FIRST LEGO League waarbij ze voortaan ook op de steun van de Confederatie Bouw Limburg kunnen rekenen.

Meer info via: www.techniekpromotie.be

team 1team 2team 3