Skip to main content
  • Nieuws
  • Drie familiebedrijven genomineerd voor De Fakkel

Drie familiebedrijven genomineerd voor De Fakkel

  • 25/03/2021

Op 3 juni reikt Voka – Kamer van Koophandel Limburg De Fakkel uit aan een familiebedrijf met een uitzonderlijke staat van dienst. Dat gebeurt tijdens de jaarlijkse Family Business Happening. De jury nomineerde drie familiebedrijven die kans maken op de prijs: Brouwerij Cornelissen, Bouwbedrijf Dethier en Vandersanden.

Fakkel

Vlnr. Kevin en Vicky Dethier (Bouwbedrijf Dethier), Maarten Wauters en Jean-Pierre Wuytack (Vandersanden), Jef Jr Cornelissen (Brouwerij Cornelissen).
 

De genomineerden werden geselecteerd op basis van een aantal specifieke criteria. Eén van de belangrijkste voorwaarden bij deze nominatie is dat er minstens twee generatiewissels hebben plaatsgevonden. Daarbij is het van belang dat de familie een actieve rol speelt in het bedrijf en het de meerderheid van de aandelen in handen heeft. Vorig jaar ging Spaas Kaarsen aan de haal met deze prijs.

“De Fakkel staat symbool voor het Limburgse familiebedrijf dat op verstandige wijze omspringt met haar continuïteit en dat een duidelijke governance geïmplementeerd heeft. Zo verzekeren we de lokale verankering van onze bedrijven. Deze drie genomineerden geven alvast het goede voorbeeld en zijn een bron van inspiratie”, zegt juryvoorzitter prof. dr. Pieter Vandekerkhof (RCEF – UHasselt). “Deze erkenning is zeker niet onbelangrijk, want je kan 80% van de Limburgse ondernemingen beschouwen als een familiebedrijf.”

Samen met voorzitter prof. dr. Pieter Vandekerkhof (RCEF – UHasselt) bestond de jury uit, Jan Maurissen (Van Havermaet), Frank Cleeren (KPMG Law), Geert Motmans (Motmans & Partners), Steve Vanswartenbrouck (SVM Consulting) en Axelle Henrard (Voka – KvK Limburg).

Belangrijk symbool

Net omdat familiebedrijven voor heel wat uitdagingen staan, blijft Voka – KvK Limburg haar dienstverlening sterk inzetten op de begeleiding van familiebedrijven. “Da’s nodig, want we weten dat overdracht van de eerste naar tweede generatie slechts in 30% van de gevallen succesvol plaatsvindt. Met slechts 10% naar de derde generatie en 4% naar de vierde generatie is de continuïteit van familiebedrijven niet evident”, zegt Axelle Henrard, directeur Eigenaars-Ondernemers bij Voka – KvK Limburg.

Tijdens onze Family Business Happening ontdek je de winnaar van De Fakkel. Bovendien kan je luisteren naar de keynote van Dirk Coorevits, CEO bij Soudal en Trends Manager van het Jaar 2020

Hulp nodig? Wij begeleiden familiebedrijven in ons Family Business Center 

Contactpersoon

Ellen Olislagers

Directeur eigenaars-ondernemers