Skip to main content
  • Nieuws
  • Drie experts aan het woord over corporate venturing

Drie experts aan het woord over corporate venturing

  • 06/10/2021
Bron: bloovi.be

De corporate als stugge, stabiele tanker die ruggensteun geeft aan de wendbare speedbootjes van de start-up, om zo samen een betere koers te bepalen: zou het feit dat ze elkaar de laatste jaren zo goed lijken te vinden zo makkelijk te verklaren zijn? Of moeten we er andere redenen achter zoeken? Tijd om, in de aanloop naar The Big Score 2021 in Gent, enkele experts hier hun licht te laten over schijnen.

Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka"Zeker een gevestigde organisatie kan er al eens baat bij hebben door elkaar te worden geschud door nieuwe technologie, nieuwe ideeën en een nieuwe kijk."

Frank Maene, managing partner bij Volta Ventures en venture capitalist sinds 2000: "Grote organisaties moeten niet meer op zoek naar de juiste mensen om software te ontwikkelen, want dat ‘vuile werk’ hebben die start-ups en scale-ups al voor hen opgeknapt."

David Dessers, founding partner van Cresco Law: "Zo'n samenwerking is een leerproces voor beide partijen. De startup of scaleup moet waken over hun vrijheid hun eigen beslissingen te nemen, en de corporate moet zich realiseren dat investeren in een startup niet per se exclusiviteit betekent."

>> Lees het hele artikel op Bloovi.be

Meer weten over The Big Score? 

www.voka.be/thebigscore

Startups en scaleups hebben cruciale knowhow om de uitdagingen van de toekomst aan te pakken – dat is de cocreatie waarop The Big Score inzet

IMU - vzw - Mediafin TTL
imu - vzw - Recupel