Skip to main content
  • Nieuws
  • Drie Deinse spelers creëren samen gelaatsschermen

Drie Deinse spelers creëren samen gelaatsschermen

  • 19/05/2020

Een creatieve en spontane ‘joint venture’ tussen school VTI Deinze, maatwerkbedrijf Demival en communicatiebureau Zalm.biz zorgde voor de creatie van een heel relevant product in coronatijden: gelaatsschermen, made in Deinze. 

Het begon met de bijzondere inspanningen van VTI Deinze, school voor wetenschap en techniek, die in het begin van de coronacrisis gelaatsschermen produceerde. Ook maatwerkbedrijf Demival uit Deinze maakte gebruik van deze gelaatsschermen of spatmaskers om haar productie opnieuw veilig op te starten. Intussen is het bedrijf al met 300 van de 600 medewerkers aan het werk en zijn gelaatsschermen een vast onderdeel van de veiligheidsmaatregelen. 

Spatmaskers opschalen 

Midden april heeft Demival de productie van gelaatsmaskers, op basis van de modellen van VTI Deinze, overgenomen en geoptimaliseerd. Het doorzetten van een schoolproject op industriële schaal is bijzonder en zeer waardevol. De expertise en de ervaring bij Demival op vlak van productie en logistiek laat toe dat er direct kan opgeschaald worden en dat het volume naargelang de vraag vrij vlot kan bijgestuurd worden. De vraag van diverse sectoren zoals onderwijs, winkels, retail, zorg, kappers en logistiek is immers groot en de timing is gekoppeld aan de relancemaatregelen.  

Alle sectoren proberen de social distancing van anderhalve meter te respecteren, maar indien dit niet kan, moeten er andere beschermingsmaatregelen met een gelijkwaardig beschermingsniveau genomen worden. Spatmaskers kunnen daarbij zeker helpen. Het dragen van een spat- of gelaatsmasker is comfortabel, behoudt gelaatsexpressie en laat toe makkelijk te converseren. 

Organische samenwerking

Voor de derde en laatste schakel in het proces – het gericht in de markt brengen van de gelaatsschermen en het distribueren – wordt samengewerkt met Zalm.biz, zakelijk bureau voor communicatie. Via het digitaal platform www.faceprotection.be wordt de communicatie gecentraliseerd en wordt voor gerichte doelgroepen ook geproduceerd in opdracht van Zalm.biz. 

De samenwerking is een voorbeeld van hoe onderwijs, sociale economie en ondernemerschap elkaar op een bijna organische manier hebben gevonden. De spatmaskers van faceprotection.be worden aangeboden voor € 4,50 inclusief btw.

Meer info: info@faceprotection.be0497 480 657   

Advertentie Festival van Vlaanderen