Skip to main content
  • Nieuws
  • Dit zijn de meest spraakmakende ondernemers van Limburg

Dit zijn de meest spraakmakende ondernemers van Limburg

  • 10/06/2020

Voka – Kamer van Koophandel Limburg reikt op woensdag 24 juni de 26e Ondernemersprijs Herman Dessers uit via een live streaming. Dit jaar zijn de kanshebbers Ismaël Ben-Al-Lal (U2Pgroup), Sam Strijckmans (Nitto EMEA) en Axel Verberckmoes en Gianne Levenstond (Levenstond Seafood).De Ondernemersprijs Herman Dessers bekroont een persoon, een onderneming, een vereniging, een instelling of een groepering uit Limburg die op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied een uitzonderlijke prestatie geleverd heeft. Vorig jaar ging de belangrijke award naar Cegeka-CEO Stijn Bijnens. Hij won toen de award voor het parcours dat hij in 2018 aflegde bij LRM.
 

Genomineerden Ondernemersprijs Herman Dessers
Vlnr. Ismaël Ben-Al-Lal (U2Pgroup), Sam Strijckmans (Nitto EMEA), Gianne Levenstond en Axel Verberckmoes (Levenstond Seafood)

 

Dit jaar selecteerde de jury van de Ondernemersprijs Herman Dessers opnieuw drie genomineerden (in alfabetische volgorde):

  • Ismaël Ben-Al-Lal (U2Pgroup) is oprichter van energiebedrijven Futech en iLumen, die beiden deel uitmaken van de U2P Group. Die eerste onderneming zag in 2008 het levenslicht en specialiseert zich vanuit een ingenieursbenadering in de installatie van zonnepanelen op de Belgische residentiële en industriële markt. iLumen is een internationaal opererende onderneming die focust op de ontwikkeling en commercialisatie van productinnovaties die bijdragen aan de optimale werking van zonnepaneleninstallaties. De paradepaardjes van iLumen zijn de PIDbox, een innovatief en gepatenteerd toestel dat het rendement van zonnepanelen verhoogt en hun levensduur, en de thuisbatterij iLubat.
     
  • Sam Strijckmans (Nitto EMEA) is CEO van Nitto EMEA en Corporate Vice President van Nitto Corporation, waarmee hij het eerste Europese board member van de multinational is. Hij startte zijn carrière bij de Japanse multinational in 2004 als Chief Financial Officer van Nitto Belgium en groeide vanuit de Genkse vestiging door naar zijn huidige functie, waar hij aan het hoofd staat van 6 productie-eenheden en meer dan 1.600 medewerkers.
     
  • Axel Verberckmoes en Gianne Levenstond (Levenstond Seafood) richtten in 2007 hun visverwerkingsbedrijf op in Vlijtingen (Riemst). Het ondernemerskoppel neemt in 2012 de vishandels van Vandermaesen over en zet in op een verregaande en innovatieve tracebility van hun productieketen. Vorig jaar haalde het bedrijf 75 miljoen euro omzet.

Deze drie genomineerden legden als bedrijf en als ondernemende persoonlijkheden een opmerkelijk groeitraject af waarmee ze een goed voorbeeld zijn voor onze Limburgse ondernemers. Bovendien toont de lokale verankering dat onze provincie een vruchtbare grond is voor ondernemerschap. Daar zal Voka – KvK Limburg voor blijven ijveren. Deze ondernemers waarborgen welvaart en welzijn door hun durf en inzet”, zegt Voka – KvK Limburg-voorzitter Karin Van De Velde.

"Deze ondernemers waarborgen welvaart en welzijn door hun durf en inzet”

Over de Ondernemersprijs Herman Dessers

De Ondernemersprijs Herman Dessers is genoemd naar de directeur die de Kamer voor Handel en Nijverheid Limburg maar liefst 42 jaar leidde, van 1949 tot en met 1990. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Limburger, een Limburgs bedrijf, een vereniging, instelling of groep die op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied een opmerkelijke prestatie heeft geleverd.

Laureaten van de voorgaande edities Ondernemersprijs

2018: Stijn Bijnens (LRM)

2017 : Bert Meewis en Karlijn Libbrecht (Slagmolen)

2016 : André Knaepen (Cegeka)

2015 : Ronnie Leten (AtlasCopco)

2014 : Jean-Pierre, Philippe en Steven Desart (Arte)

2013 : Francis Wanten (Comfort Energy)

2012: Cor van Otterloo (Punch Powertrain)

2011: Jean Biesmans (Tectum Group)

2010: Roger de Condé (Groep de Condé)

2009 (speciale editie 150 jaar Voka – KvK Limburg): Luc De Schepper (UHasselt)

2008: Ann & Bart Claes (JBC)

2007: Jacques Loomans (Loomans Plastics)

2006: Dirk Theyskens (Arcomet)

2005: Marc Cuyvers (Echo)

2004: 125 jaar Het Belang van Limburg/Concentra, bij name van barones Tony Baert.

2003: Roland Duchatelet (Melexis)

2002: Jef Machiels (Groep Machiels)

2001: Noël Essers (Groep H. Essers)

2000: Transnationale Universiteit Limburg, bij name van Marleen Vanderpoorten

1999: Luc Cardinaels (Radson)

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie