Skip to main content
  • Nieuws
  • Dit staat er deze maand in Bedrijvig Limburg/Limburg Bedrijvig...

Dit staat er deze maand in Bedrijvig Limburg/Limburg Bedrijvig...

  • 04/01/2019

Het nieuwe jaar brengt ook een nieuwe Bedrijvig Limburg! Zo ben je meteen weer mee met het laatste nieuws voor en over ondernemers. 

BL1901

In zijn voorwoord wenst gedelegeerd bestuurder Johann Leten iedereen een gelukkig nieuwjaar en geeft hij een por aan de politici: “Voer de beslissingen die in de vorige regering genomen werden ook effectief uit.”

Daarnaast staan we ook stil bij de regelluwe zones en hoe die ondernemers kunnen helpen. We moeten durven om te experimenteren met regels! 

Wist je dat...

Wist je trouwens dat de oorsprong én herkomst van goederen twee verschillende dingen zijn? Niet onbelangrijk voor je export… Wij leggen je het verschil uit én bieden ook een handige basisopleiding aan. 

Nog op zoek naar goede voornemens? De nieuwe opleidingen van onze KamerAcademie zijn misschien een goede start! Dominik Wils van Garden Trade International uit Bilzen vertelt hoe hij door de opleidingen zijn werk naar een hoger niveau tilde.  

Daarnaast mogen ook de technische opleidingen een niveautje hoger komen als het op perceptie aankomt. Erik Keijers, CEO van Grizaco, breekt een lans voor meer steun in de vorm van Lego… 

Voka-najaar in beeld

In Limburg Bedrijvig, de andere kant van het magazine, nemen we je mee op een tocht langs alle belangrijke Voka-activiteiten van de afgelopen maand: de HR-Award voor Ebema, de FIRST LEGO League-overwinning van Go! Freinetschool De Step in Beringen, het culinaire netwerkmoment bij Crème de la Crème, Ladies@Voka en nog zo veel meer. 

Tot slot zaten ook de Voka-netwerken niet stil. Ontdek de bedrijvigheid bij Plato, Jong Voka Limburg, C.E.O. Limburg en twee nieuwe netwerken: het netwerk commerciële directeurs en het netwerk Vitaliteit.

Starter helpt ziekenhuispatiënten

Ook een veelbelovende starter kan niet ontbreken. Dit keer zetten we Mario Vanderheyden in de kijker. Hij bouwt aan een app om ziekenhuispatiënten interactief te begeleiden: "Wij willen échte meerwaarde creëren in de healthcare-sector."