Skip to main content
  • Nieuws
  • Dit moet u weten voor uw bedrijf over de nieuwe regels in de provincie Antwerpen

Dit moet u weten voor uw bedrijf over de nieuwe regels in de provincie Antwerpen

  • 29/07/2020

Moet ik mijn medewerkers verplicht laten thuiswerken? Moet ik een attest voorzien voor medewerkers die 's avonds, tijdens de avondklok, de baan op moeten? Blijven de grenzen open? Als ondernemer zit je nog met veel vragen. Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen en Antwerpen-Waasland geven antwoord. Dit op basis van de meest recente informatie.

Is thuiswerken verplicht?

Alle bedrijven, met een vestiging in de provincie Antwerpen, moeten verplicht en maximaal overschakelen op telewerk. Ongeacht of hun medewerkers van binnen of van buiten de provincie Antwerpen komen. Alleen voor medewerkers die op basis van hun activiteit of hun functie fysiek aanwezig moeten zijn op de werkplek, wordt een uitzondering gemaakt. Op de werkplek blijven de bestaande regels op het vlak van social distancing gelden. Personen die naar de werkplek komen, moeten zich in de kantoor- of werkomgeving strikt houden aan de regels voor social distancing.

Kan mijn personeel de baan op tijdens de avondklok?

Tussen 23:30u en 6:00 uur ’s ochtends geldt in de hele provincie Antwerpen een verbod op niet-essentiële verplaatsingen. Noodzakelijke woon-werkverplaatsingen van bijvoorbeeld medewerkers die in een shift- of volcontinu-regime staan, blijven wél toegestaan. Ook noodzakelijke leveringen of andere professionele transporten zijn toegestaan.

Is een attest nodig voor nachtelijke verplaatsingen?

Voor werknemers die bij het ingaan van de avondklok essentiële woon-werk- of beroepsverplaatsingen moeten maken, volstaat een eenvoudige schriftelijke verklaring van de werkgever om dit te verantwoorden. Daarvoor is momenteel geen officieel attest of format nodig. 

Blijven de grenzen van de provincie Antwerpen open?

De grenzen van de provincie Antwerpen blijven gewoon open. Het in- en uitrijden van de provincie is aan geen enkele beperking onderworpen. Je moet wel rekening houden met de avondklok. 

Hou de komende dagen zeker ook onze FAQ-pagina in de gaten voor nieuwe updates. https://www.voka.be/coronavirus-faq

Contactpersonen

Wim Brillouet

Manager belangenbehartiging & woordvoerder

Pieter Leuridan

communicatiemanager

Advertentie Vermant - mei